29 Αυγούστου 2014

Δελτίο Τύπου 29/8/2014


Αχαρνές, 29 - 8 - 2014

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ



Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα, βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και διεκδικούν το αυτονόητο, να πληρώνονται έγκαιρα και σωστά.
Ενώ έπρεπε να είχαν εκταμιευθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό περίπου 6 εκ. Ευρώ στο ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ), σήμερα δεν έχουν εκταμιευθεί ούτε τα μισά με αποτέλεσμα να έχει επέλθει οικονομικός στραγγαλισμός στον φορέα.
Το ΥΠΕΚΑ χρησιμοποιώντας διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προσπαθεί με κάθε τρόπο να περικόψει τις αποδοχές των εργαζόμενων, όπως έκανε πριν ένα χρόνο με την υλοποίηση “Εγκυκλίου” που “ερμήνευε” το Ν. 4093 και με την εφαρμογή της οποίας, οι εργαζόμενοι έχασαν αθροιστικά από το 2010 πάνω από 60%. Ήδη με τέσσερεις δικαστικές αποφάσεις εργαζόμενων του ΕΚΒΑΑ, έχει αμφισβητηθεί η “νομιμότητα” των περικοπών.
Το τελευταίο διάστημα γίνονται συστηματικές προσπάθειες να περικοπούν και άλλα εργασιακά δικαιώματα. Συγκεκριμένα με πράξη του Επιτρόπου του ΓΛΚ μπλοκάρεται η πληρωμή Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Υγείας (ΑΣ), με αποτέλεσμα βαριά άρρωστοι και χρόνια πάσχοντες, που είχαν πρόσθετη ιατρική βοήθεια να βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και να κινδυνεύει η ζωή τους. Παρόλο ότι Διοίκηση και ΥΠΕΚΑ θεωρούν ότι η πράξη  αυτή του Επιτρόπου δεν έχει καμία νομική βάση και προώθησαν ΑΝΑΠΟΜΠΗ της πράξης στο ΕΛ. ΣΥΝ., από την άλλη μεριά μεθόδευσαν το κλείσιμο του ΑΣ με την μονομερή καταγγελία του από την Εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΓΣ προχωρούν από την Δευτέρα 1-9-14 σε διήμερη λειτουργική κατάληψη του φορέα και την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσουν 3ωρη Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων) στις 13.00 μ. μ..
Δυστυχώς η αντεργατική και αντιλαϊκή επέλαση της συγκυβέρνησης δεν αφήνει τους εργαζόμενους να πάρουν ανάσα ούτε το καλοκαίρι προετοιμάζοντας τη φθινοπωρινή επίθεση ενάντια στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας κλιμακώνοντας την και με νέες απολύσεις.



ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: