06 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου 6-10-2014

Αχαρνές, 6 - 10 - 2014

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Με αισθήματα οργής, απογοήτευσης και ιδιαίτερης ανησυχίας, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή  κινητοποίηση διαμαρτυρίας με τρίωρη στάση εργασίας αύριο 7/10/2014 και ώρα 13.00 στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) για να σταματήσει κάθε μυστική  μεθόδευση του Υπουργείου για «αξιολόγηση» προσωπικού και κατά συνέπεια απολύσεις.
Την στιγμή που το προσωπικό του Ινστιτούτου των 1300 εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων που εξασφάλιζαν πλήρη ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων, έχει αυτή την στιγμή ήδη μειωθεί δραματικά στους 225 εργαζόμενους, ενώ με τις προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις σε ένα χρόνο θα είναι κάτω από 120, ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ Μανιάτης εξαγγέλλει την αναβάθμιση του ΙΓΜΕ με τρόπο που το οδηγεί στην διάλυσή του παραδίνοντας, με outsourcing αναθέσεις, στρατηγικές αρμοδιότητες του Ινστιτούτου  στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις των αγορών.
Οι διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΕΚΒΑΑ ότι η επιχειρούμενη ρύθμιση του Εκτός Έδρας (και αυτή ανεπαρκής) με ΚΥΑ που κατά τα λεγόμενά του ήδη έχει υπογράψει η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ χωρίς να συνοδεύεται και από ρυθμίσεις για μια σειρά θεμάτων (όπως η αξιολόγηση), ούτε μας πείθουν, ούτε μας εφησυχάζουν. Πώς άλλωστε θα μπορούσαν, όταν ακόμα και για τις ρυθμίσεις του Εκτός Έδρας ουδεμία ενημέρωση έχουμε από το ΥΠΕΚΑ ούτε κανένας διάλογος προηγήθηκε, ενώ ο κ. Πρόεδρος αφήνει πιθανή την προοπτική άλλα να εισηγήθηκε και άλλα να υπογράψουν οι Υπουργοί.
Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος του ΕΚΒΑΑ και η Γεν Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ όχι μόνο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, αλλά επιδιώκουν και να παραπλανήσουν τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, ενώ επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην πορεία ανασυγκρότησης του ΙΓΜΕ και στο έργο της Επιτροπής που μόλις ξεκίνησε τις εργασίες της.
Και ενώ στο επαναλαμβανόμενο και γραπτώς αίτημα μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ για έκτακτη κατεπείγουσα συνάντηση μαζί του δεν έχουμε απάντηση, είναι βέβαιο ότι ενδεχόμενη υπογραφή ΚΥΑ με ρυθμίσεις όπως «αξιολόγηση», θα σημάνουν πλήρη ανατροπή του κλίματος συνεννόησης και διαλόγου που επιδιώκουμε.
Δεν φτάνει η μέχρι σήμερα απαξίωση που εισπράττουμε καθημερινά από την Διοίκηση και την βάρβαρη πολιτική λιτότητας της Κυβέρνησης, τώρα προστίθεται και ο εμπαιγμός του Υπουργείου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ.
Ο αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός Διοίκησης και Κυβέρνησης θα απαντηθεί ενωτικά και αγωνιστικά από τους εργαζόμενους στη αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) στις 13.00.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ (ΑΕΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΟΤΑ) TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΕΛΕΟΣ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 

ΤΟ ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: