14 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου 13/7/2015

Αχαρνές, 13 - 7 - 2015
.       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ


Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ με την μαζική συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν από το 2011 πέτυχαν την ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ΙΓΜΕ, που ο Υπουργός Παπακωνσταντίνου με την ΚΥΑ 25200/2011 διέλυε, ένα ιστορικό – ερευνητικό - παραγωγικό το Ινστιτούτο 400 εργαζόμενων, με την υπαγωγή του σε ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα το ΕΚΠΑΑ με 15 εργαζόμενους. Στόχος η απόλυση μέσω των ΕΦΕΔΡΕΙΩΝ 135 εργαζομένων και η μετατροπή του Ινστιτούτου σε ένα γραφείο διαχείρισης δεδομένων με σκοπό το ξεπούλημα κάθε φυσικού πλούτου που επί 60 χρόνια ερευνούσε το ΙΓΜΕ με τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων.
Ένα σχέδιο που απεργάζονταν δυστυχώς όλες οι Κυβερνήσεις ήδη από το 1999, στα πλαίσια του “εκσυγχρονισμού”, υπονομεύοντας την Βασική Έρευνα Υποδομής και την Μεταλλευτική έρευνα.
Τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής υποταγής στις “Ερευνητικές επιταγές της Ε.Ε.” που εφάρμοσαν και στο ΙΓΜΕ, υφίσταται ο λαός μας με τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και τη μετατροπή της σε αποικία χρέους.
Αυτή την πολιτική αντιπάλεψε διαχρονικά το Συνδικάτο μας διαμορφώνοντας ένα αγωνιστικό, ενωτικό μέτωπο όλων των εργαζόμενων, με αποτέλεσμα να αντέξουν οι εργαζόμενοι στις πιέσεις και τις απειλές και σε πρώτη φάση να αποτρέψουν τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και σήμερα να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Ινστιτούτου. Πρώτο βήμα σε αυτή την πορεία αποτελεί η κυβερνητική απόφαση ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ του, με την έκδοση σχετικής ΚΥΑ που κατάργησε την καρικατούρα φορέα που λεγότανε ΕΚΒΑΑ.
Με το διορισμό πλέον και της νέας Διοίκησης, με μέλη της συναδέλφους που με συνέπεια στάθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων σε όλες της φάσης του αγώνα τους, γυρίζουμε σελίδα και ξεκινάμε τον αγώνα της τελικής δικαίωσης.
Οι 215 συνάδελφοι που υπηρετούν στο ΙΓΜΕ, μαζί με 60 περίπου νέους συναδέλφους που απασχολούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ με τις άθλιες συμβάσεις έργου, υπόσχονται στο λαό ότι θα προασπίσουν τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας και θα συμβάλλουν στη παραγωγική ανασυγκρότηση της.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-7-15 στις 12.30 μ.μ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΓΜΕ (Σπ. Λούη 1, Ολυμπιακό Χωρίο) ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, παλιούς και νέους, που πάλεψαν μαζί μας, καθώς και όλους τους συμπαραστάτες στον Αγώνα μας, εργαζόμενους του Συντονιστικού ΑΓΩΝΑ, Βουλευτές, Εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους Επιστημονικών Επιμελητηρίων, συναδέλφους Πανεπιστημιακούς και Ερευνητές σε αυτή τη γιορτή που οργανώνει το Συνδικάτο για να τους τιμήσει για την προσφορά τους.
Καλούμε επίσης τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να συμμετάσχουν στη γιορτή και να προβάλλουν την επανασύσταση του ΙΓΜΕ.
Θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα από τους συναδέλφους και άλλους αλληλέγγυους!


ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ VENCEREMOS

ΤΟ ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: