14 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου 14/7/2015


Αχαρνές, 14 - 7 – 2015
                                                                                                Α.Π. 74/7

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ
           
Συνάδελφοι, -ισσες
Αύριο Τετάρτη 15-7-15 πρέπει να ξεσηκωθούμε, να απεργήσουμε (με 3ωρη Στάση εργασίας) μαζί με πρωτοβάθμια συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα και τα σωματεία του Δημόσιου τομέα (ΑΔΕΔΥ) και να συμμετάσχουμε στα απογευματινά συλλαλητήρια σαν μια πρώτη μεγάλη δική μας απάντηση στο νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση μετά την συμφωνία με τους “εταίρους”, μια συμφωνία που φέρνει νέα μέτρα εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.
Μπροστά στο εκβιαστικό δίλλημα λιτότητα ή grexit, η κυβέρνηση υιοθέτησε ένα νέο μνημόνιο με μια σειρά επώδυνα μέτρα που θα προστεθούν στα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφισθεί στα προηγούμενα μνημόνια, αγνοώντας το μεγάλο ΟΧΙ στην λιτότητα του Ελληνικού λαού.
Την Τετάρτη προωθούνται για άμεση νομοθέτηση μιας δέσμης μέτρων που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα:
Αναμόρφωση του ΦΠΑ με σοβαρές επιπτώσεις στο λαϊκό εισόδημα. Παράλληλα με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και τη παρέμβαση στο αφορολόγητο και στο επίδομα αλληλεγγύης η φορολογική αφαίμαξη του εισοδήματος προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις
«Προκαταβολικά μέτρα» για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, ως μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης των συντάξεων (βασικών και επικουρικών) με στόχο τη ριζική τους μείωση τους μέσω του μηδενικού ελλείμματος, το ΕΚΑΣ, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις . Επίσης με μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και μέτρα, προκειμένου να αντισταθμιστεί ο «δημοσιονομικός αντίκτυπος» από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι δυσμενείς αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των ελευθεροεπαγγελματιών και ειδικότερα των αγροτών είναι εξίσου εφιαλτικές.
«Τολμηρή αναθεώρηση» στην αγορά εργασίας, συγκεκριμένα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις μαζικές απολύσεις, στο πλαίσιο της «ευθυγράμμισης με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές» και μάλιστα «χωρίς την επιστροφή σε παλαιές πρακτικές που δεν προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη». Σημαντικές διαταράξεις στο μισθολόγιο του Δημοσίου συνδεδεμένες με τις “αξιολογήσεις” Μια πρώτη πρόταση για τη νέα «δημόσια διοίκηση» θα πρέπει να υπάρξει μέχρι τις 20 Ιούλη, «μετά από συζήτηση με τους θεσμούς».
Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με σαφές χρονοδιάγραμμα. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και το «άνοιγμα» σε γάλα, αρτοποιεία, κλειστά επαγγέλματα, καθώς και τα ζητήματα που είναι κρίσιμα, αναφέροντας συγκεκριμένα τις θαλάσσιες μεταφορές.
Τη μεταβίβαση κρατικής περιουσίας 50 Δις Ευρώ σε ένα ελληνικό φορέα “διαχείρισης” ως εχέγγυο για το νέο τεράστιο δάνειο, καθώς και Ιδιωτικοποίηση των πάντων ακόμη και του του ΑΔΜΗΕ.
Αμεση συγκρότηση του «δημοσιονομικού συμβουλίου» μέσω του οποίου θα γίνονται οι αυτόματες - οριζόντιες περικοπές κρατικών δαπανών σε περίπτωση αποκλίσεων.
Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:
Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό, Κάλυψη των απωλειών, Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Ο αγώνας αυτός θα είναι η συνέχιση της μάχης του ΟΧΙ στα μνημόνια, που δώσαμε με κάθε τρόπο, χιλιάδες εργαζόμενοι. Αυτή τη φορά στη μάχη δεν θα χρησιμοποιήσουμε την ψήφο, αλλά το πιο δυνατό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι την ΑΠΕΡΓΙΑ. Και την απεργία, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση και κανένας ευρωπαϊκός θεσμός να την «αγνοήσει».
Απαντάμε στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ, των δανειστών και στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική με ενότητα και αγώνα. Ο αγώνας αυτός, ανέτρεψε τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις, απέκρουσε μέτρα, καθυστέρησε την εφαρμογή τους. Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ έχουν μεγάλη πείρα από αγώνες αφού χάρις σε αυτούς επανασυστήθηκε το Ινστιτούτο και απέτρεψε τις ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και για αυτό θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.
Καλούμε την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που βιάστηκε να ψηφίσει ΝΑΙ, έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της και να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Ανάλογες ευθύνες έχουν και οι Δευτεροβάθμιες οργανώσεις που αρνούνται ακόμη και την συνεδρίαση των οργάνων τους όπως η ΟΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Π.Μ. – 2 Μ.Μ. ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ.


Αναχώρηση με πούλμαν 10.30 π.μ. και στην επιστροφή παρουσίες θα πάρει το Συνδικάτο στο χώρο της απεργίας


Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Σμυρνιώτης                                                     Ε. Αραπογιάννης









Δεν υπάρχουν σχόλια: