ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

25 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ25 4 2016


Αχαρνές, 25-4-2016
ΑΠ 75/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΠΡΙΛΗ & ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από τις διαπραγματεύσεις της με τους “θεσμούς” υπέκυψε και αυτή όπως οι προηγούμενες καταθέτοντας παραμονές του Πάσχα το Ν/Σ λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, που οδηγεί τον λαό μας στην παραπέρα φτώχεια και εξαθλίωση, αφού οι επιπτώσεις του 3ου μνημόνιου (τουλάχιστον 5 δις επιπλέον περικοπών και φόρων) προστίθενται στις συνέπειες από τα δύο προηγούμενα μνημόνια (της φτωχοποίησης κατά 25% του λαού μας), που δήθεν θα καταργούσε.

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους!

Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται "υψηλοί" προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με ψίχουλα!

Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους! Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη επίδομα πτωχοκομείου για όσους την πάρουν και στην δουλειά ως τα βαθιά γεράματα.

Καταργείται η σημερινή κατώτερη σύνταξη που ήταν 486 ευρώ. Τα 384 ευρώ της Εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20 έτη ασφάλισης (6.000 ένσημα) όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη (4.500 ένσημα). Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξη του, στα 230 ευρώ, εκτός αν έχει λαμβάνειν κάτι επιπλέον από το αναλογικό μέρος της σύνταξης. Αδιάφορο είναι βέβαια για τους «θεσμούς» και την κυβέρνηση αν θα μπορεί να εργάζεται κανείς μετά τα 62, υπό τις σημερινές συνθήκες ανεργίας που πετάνε τους μεσήλικες εργαζόμενους απ’ τον μάχιμο επαγγελματικό βίο σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Στις 11 μειώσεις των προηγούμενων έρχονται να προσθέσουν «με ένα νόμο και ένα άρθρο» άλλες τόσες! Οι μειώσεις δεν αγγίζουν μόνο τους νέους συνταξιούχους αλλά και τους παλιούς!

Ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο υπολογισμός με βάση τον μέσο όρο του εργασιακού βίου, η νέα σφαγή στις επικουρικές συντάξεις, το τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την πλήρη κατάργηση του, το χτύπημα στις αναπηρικές συντάξεις πλαισιώνονται με νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, με αυτόματους κόφτες συντάξεων!

Τα παραμύθια της συγκυβέρνησης προκαλούν οργή. Μειώνουν την συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1,8 δις φέτος και 900 εκ το 2017 – 2018 και μιλούν για αυξήσεις στις συντάξεις…!

Από αυτές τις πετσοκομμένες συντάξεις όλοι θα πληρώσουμε φόρους δυσβάσταχτους.

Φέρνουν νέα άγρια φορολογία πάνω στην ήδη δυσβάσταχτη, με αύξηση των πιο ληστρικών φόρων όπως του ΦΠΑ που αφορά τη λαϊκή κατανάλωση και τον ανεβάζουν στο 24%!

Την ίδια στιγμή προκλητικά φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά και δεν θα είναι τα τελευταία!

Παζαρεύουν νέα μέτρα ύψους 3 δις ευρώ και όχι μόνο. Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.

Η επίθεση αυτή δεν γίνεται μόνο στην χώρα μας αλλά αποτελεί τμήμα μιας γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής  του νεοφιλελεύθερου ιερατείου της Ε.Ε. και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που μαζί με το ΝΑΤΟ και την ανοχή ή τη συμμετοχή νεοκαπιταλιστικών δυνάμεων (βλέπε Ρωσία και Κίνα) επεκτείνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με αποτέλεσμα την προσφυγιά και θύματα τους λαούς.


Συνάδελφοι, -ισσες

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα, ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα:

«Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, την κρίση να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία».

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Θέλουμε ένα ΙΓΜΕ δυνατό με τακτικό προϋπολογισμό που να επαρκεί για να σταματήσει το κόψιμο των μισθών μας, με κονδύλια για την έρευνα, με ΑΜΕΣΕΣ προσλήψεις, με εργαζόμενους με δικαιώματα και όχι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ο αγώνας μας γίνεται σε όλα τα μέτωπα που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε. Για αυτό σας καλούμε στα συλλαλητήρια που έχουν προκηρυχθεί  συμμετέχοντας μαζικά.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, τον κόπο τον ιδρώτα και το αίμα μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΩΣ ΕΔΩ! Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ και ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
Στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκεντρώσεις του Σωματείου μας
Δευτέρα 25 Απρίλη, 6.30μμ στα Χαυτεία
Τρίτη 26 Απρίλη, 6.30μμ στην Πλ. Κοραή

ΤΟ ΔΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: