20 Μαΐου 2016

Να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων


Αχαρνές, 20-5-2016
ΑΠ 91/6.2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 με προσυγκέντρωση στις 5.00μμ στη Πατησιών και Χαλκοκονδύλη

Να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων

 ΟΧΙ στον αυτόματο «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
ΟΧΙ στην αρπαγή «κόκκινων» δανείων και κατοικιών.
ΟΧΙ στη νέα φοροεπιδρομή.

Η κυβέρνηση, μετά τη δρομολόγηση του σφαγιασμού των συντάξεων και των λαϊκών εισοδημάτων με τον, πρόσφατα, ψηφισμένο αντιασφαλιστικό - φορομπηχτικό νόμο, προωθεί για ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μάη ένα νέο μνημονιακό Πολυνομοσχέδιο, που
·      Αφαιρεί  μέσω νέων έμμεσων φόρων αλλά 1,8 δις ευρώ από το λαϊκό εισόδημα.
·      Δρομολογεί την εκποίηση 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχείων του δημοσίου
·      Θεσμοθετεί τη λαιμητόμο του «αυτόματου μηχανισμού - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.
Ειδικότερα,
Με τους νέους έμμεσους φόρους επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δις, που ήδη επιβλήθηκαν σε μισθωτούς, συνταξιούχους και σε όλα τα λαϊκά στρώματα:  
·         Αυξάνοντας τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
·         Αυξάνοντας τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.
·         Επιβάλλοντας νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!

Σε λίγο θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε.
Παράλληλα, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ). Με τη συγκρότηση του «νέου Ταμείου» ιδιωτικοποιήσεων, θα συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα του ξεπουλήματος των «ασημικών» του λαού και της χώρας, για να παραδίδονται στους δανειστέςΣτο διάστημα 2016-18 προβλέπεται να δοθούν τουλάχιστον 5,8 δις €.
·         Κίνητρα και προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!
Προωθείται επίσης η πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.
Το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων συμπληρώνεται με νέα προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη θωράκιση και στήριξη της κερδοφορίας τους.
Ο νέος "αναπτυξιακός νόμος" αποτελεί τον παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου. Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας, επιδότηση του "επιχειρηματικού κινδύνου" - κάλυψη των ζημιών, νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το "πακέτο Γιούνκερ". Παράλληλα για να υλοποιηθούν οι “επενδύσεις” θα απαιτηθούν νέες περικοπές μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Επόμενα ανάπτυξη για τους λίγους, λιτότητα και βάρη για τους πολλούς.
Δρομολογείται επίσης η επίσημη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή», που δεν θα δίνει λογαριασμό ούτε στον υπουργό Οικονομικών ούτε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Η παράδοση των δημοσίων εσόδων σε «Ανεξάρτητη Αρχή» είναι άκρως αντισυνταγματική και η επίκληση της «αποτελεσματικότητας» στον έλεγχο της φοροδιαφυγής είναι απολύτως προσχηματική, ενώ ουσιαστικά αποτελεί βήμα αναίρεσης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Για το προσωπικό της Αρχής προβλέπεται περιορισμένη εφαρμογή (αν όχι κατάργηση) του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και πλήρης ευελιξία στη διαχείριση του και τις υπηρεσιακές του μεταβολές.
Τέλος, πρόκειται για το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ καταγγέλλει την πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της δημόσιας περιουσίας, την πολιτική φτωχοποίησης του λαού. Αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ και κεφαλαίου.

Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Καμμία ηττοπάθεια, κανένας συμβιβασμός! Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμεΔε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν, ούτε αυτά που έρχονται.
Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και απάνθρωπο, που δε διορθώνεται.
Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην παγκόσμια συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου και της ολιγαρχίας σε βάρος των όλων των λαών.
Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάπτυξη όπως λένε και υπόσχονται! Αν δεν τα ανατρέψουμε, αν δεν αναχαιτίσουμε την επίθεση θα κατατρώνε τις σάρκες μας!

Συνάδελφοι,
Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας αφορά και το ΙΓΜΕ. Το βλέμμα του λαού στην έρευνα και διαχείριση του ορυκτού πλούτου, των νερών, στη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.
Το φάντασμα του Παπακωνσταντίνου και του ΕΚΒΑΑ είναι παρόν. Ο «κόφτης των δαπανών» μπορεί να κάνει τις εφεδρείες απολύσεις!!! Η ολιγαρχία δεν θέλει μάρτυρες στις ληστείες του εθνικού και λαϊκού πλούτου που ετοιμάζουν.
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται! Να πάρει τη θέση του στον ταξικό αγώνα! Να απαντήσει στην αδράνεια!
Να στηρίξει το σωματείο του, να οργανώσει την αγανάκτηση και την οργή του. Να μην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του, για να μείνει στη ζωή με τα ψίχουλα των αφεντικών. Να τους γυρίσει την πλάτη.
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, με ορμή, με μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη.
Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια την Κυριακή 22 Μαΐου 2016
Για να μην περάσει το νομοσχέδιο λαιμητόμος από τη Βουλή

Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: