06 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6 - 7 - 2016


Αχαρνές, 6 - 7 - 2016
      Α.Π.  122/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕ Υπουργό Σκουρλέτη
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Μετά από επίμονες συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πραγματοποιήθηκε χθες, 5-7-2016 η από μήνες επιδιωκόμενη δεύτερη συνάντηση του Σωματείου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σκουρλέτη για τα κρίσιμα λειτουργικά και εργασιακά προβλήματα του ΙΓΜΕ. Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων.
Μετά πέντε μήνες από την προηγούμενη συνάντηση με τον κ. Υπουργό και διαπιστώνουμε ότι επι της ουσίας δεν υπήρχε πρόοδος, αλλά και ότι το μέγεθος των προβλημάτων μεγαλώνει.
Κατά την συνάντηση , ο Υπουργός:
1.   Αναγνώρισε εκ νέου η σημασία που αποδίδει το Υπουργείο στην αναντικατάστατη παρουσία και τον σημαντικό ρόλο του ΙΓΜΕ για τη χώρα και δεσμεύτηκε να γίνει ένα νέο Στρατηγικού Σχεδίου του ΙΓΜΕ, για την εκπόνηση του Σχεδίου ο Υπουργός θεωρεί αναγκαία τη συνδρομή των εργαζόμενων.
2.   Ανακοίνωσε ότι αναμένει από τη Διοίκηση του ΙΓΜΕ την υποβολή έως τις 15-7-2016 του τεκμηριωμένου αιτήματος των 45 προσλήψεων νέου μόνιμου προσωπικού του ΙΓΜΕ για το οποίο υπάρχει σχετικό κονδύλι στον εγκεκριμένο Τακτικό Προϋπολογισμό του ΙΓΜΕ για το 2016.
3.   Ανέλαβε να επιταχύνει την διαδικασία έναρξης των έργων του ΕΣΠΑ, με την άμεση χρηματοδότηση τους.
4.   Ανέλαβε την υποχρέωση να επιταχύνει τις διαδικασίες για άμεση έκτακτη χρηματοδότησης με  2.8 εκ. €, για την κάλυψη των αποζημιώσεων που οφείλονται σε συνταξιούχους του ΙΓΜΕ με βάση δικαστικές αποφάσεις προκείμενου να μην γίνουν κατασχέσεις στο ΙΓΜΕ.. Παράλληλα δεσμεύτηκε για την δημιουργία μιας επιτροπής για την εξέταση της εξωδικαστικής ρύθμισης των διεκδικούμενων από εργαζόμενους και συνταξιούχους δικαστικών αποζημιώσεων λόγω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Εθνικής.
5.   Για το θέμα της ρύθμισης του εκτός έδρας δεσμεύτηκε να κάνει νομοτεχνική βελτίωση στο συζητούμενο σήμερα νομοσχέδιο υιοθετώντας τις προτάσεις των εργαζόμενων για κάλυψη όλου του τεχνικού προσωπικού που ασχολείται σε εργασίες υπαίθρου καθώς και για την αύξηση του ορίου των ημερών εκτός έδρας εργασίας
6.   Επίσης δέχτηκε το δίκαιο αίτημα της χορήγησης του Ανθυγιεινού επιδόματος και δεσμεύτηκε για έκδοση σχετικής ΚΥΑ.

Μετά από τις δεσμεύσεις του Υπουργού για όλα αυτά τα θέματα που ταλανίζουν χρόνια το ΙΓΜΕ οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα επαγρυπνούν για την υλοποίηση τους, ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους και ζήτησαν από όλους τους φορείς που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η διαπίστωση του Συνδικάτου ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και ότι όλα με αγώνα κατακτιούνται.

Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: