13 Σεπτεμβρίου 2016

Δραστικές Μειώσεις Επικουρικών συντάξεων (ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ)

 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΓΜΕ (ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ)

Αθήνα 12  Σεπτεμβρίου 2016
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εργασίας  κ. Γ. Κατρούγκαλο
ΚΟΙΝ: - Γραφείο Πρωθυπουργού
- Γραφείο Υπουργού ΥΠΕΝ
- Γραφείο Προέδρου ΙΓΜΕ
- Γραφείο Γεν. Δ/ντή ΙΓΜΕ
- Σωματείο Εργαζομένων ΙΓΜΕ
- Μέλη ΕΣΤΥ ΙΓΜΕ
ΘΕΜΑ : Δραστικές Μειώσεις Επικουρικών συντάξεων

Κύριε Υπουργέ

Η Ένωση Συνταξιούχων Τέως  Υπαλλήλων ΙΓΜΕ  (ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ), που στην πλειοψηφία της αποτελείται από συνταξιούχους ΙΚΑ,  με κατάπληξη είδε τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων των μελών της που κυμαίνονται από 41-50%, παρά τις εξαγγελίες σας για μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 10%. Επί πλέον πέραν αυτών των ανήκουστων μειώσεων για τους επόμενους 3 μήνες θα υπάρξει επί πλέον μείωση με την κατακράτηση των αναδρομικών περικοπών Ιουνίου-Ιουλίου και Αυγούστου.
Θεωρούμε άδικη αλλά και απαράδεκτη αυτή την περικοπή που είναι η δεύτερη στο αρχικό ποσό της επικουρικής σύνταξής  και για την οποία όχι μόνο δεν είχαμε ενημερωθεί αλλά, πολλοί από μας, είχαμε πιστέψει στις εξαγγελίες σας για μικρές μειώσεις αλλά και στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για επαναφορά της 13ης σύνταξης κλπ.
Οι συντάξεις μας είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και είναι πραγματικά λυπηρό ο προϋπολογισμός να ενισχύεται από τους φτωχότερους, γιατί από αυτούς τα παίρνετε  χωρίς να ρωτήσετε. Σε απόγνωση θα οδηγηθούν τα μέλη μας αν υλοποιηθούν επί πλέον οι φημολογούμενες νέες μειώσεις των κυρίων συντάξεων.
Μετά από τα ανωτέρω θα θέλαμε μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εξηγήσουμε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μέλη μας με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχουν πάρει και τις αποζημιώσεις τους από το βασικό εργασιακό τους Φορέα (ΙΓΜΕ), με τον οποίο βρίσκονται σε δικαστικούς αγώνες, παρότι αυτές οι αποζημιώσεις προκύπτουν μέσα από συμφωνημένες Συλλογικές Συμβάσεις .

Με εκτίμηση για την ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                

               Μ. ΒΑΛΤΑ 
  

               
         


                                                  



                        


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ν. ΧΑΓΙΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια: