13 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/9/2016

                                                                   Αχαρνές  13/9/2016
                                                                                                                                 Α.Π. 140/6.2


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ έκτακτης Γ. Σ. προχωρούν σε λειτουργική κατάληψη του Ινστιτούτου, από αύριο 14-9-2016, διαμαρτυρόμενοι για την αντεργατική τακτική του Γ. Διευθυντή που με δικαστικά τερτίπια προσπαθεί να μπλοκάρει εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν μισθολογικά τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ.
Με ανάλογο αυταρχικό τρόπο, αρνείται να εφαρμόσει θετική τροπολογία του ΥΠΕΝ για την Εκτός Έδρας εργασία (που ψήφισαν όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός Χ.Α.), επικαλούμενος γραφειοκρατικές δικαιολογίες.
Επειδή 1 χρόνο μετά την επανίδρυση του ΙΓΜΕ, στην ουσία κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα (προσλήψεις, σαλαμοποίηση έργων ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Γεωλογικής χαρτογράφησης και της Γεωπληροφορικής, εφάπαξ αποζημίωση της Εθνικής, ανθυγιεινό κ.α.) του ΙΓΜΕ και των εργαζομένων, η ΓΣ αποφάσισε την επόμενη εβδομάδα, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο,.
Παράλληλα, καταγγέλλουμε στον Ελληνικό λαό την υπό έκδοση ΚΥΑ για την τιμολόγηση του νερού (που γίνεται στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης του), για την οποία το ΙΓΜΕ, ως αρμόδιος φορέας για τα υπόγεια νερά, δεν κλήθηκε  να καταθέσει την άποψή του!
Το Συνδικάτο θα σας ενημερώσει αναλυτικά με Συνέντευξη Τύπου.              





Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: