24 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/10/2016 Α.Π. 180/6.2

                                                                   Αχαρνές  24/10/2016
Α.Π. 180/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ που πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας στις 20-10-2016, προκειμένου να συναντηθούν με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, που είχε δεσμευτεί εδώ και ένα μήνα για να ορίσει ημερομηνία συνάντησης, επειδή δεν πραγματοποιήθηκε, αποφάσισαν κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Επειδή όλα τα σοβαρά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα
(ερευνητικά έργα, προσλήψεις, παράνομη περικοπή δεύτερου 25% από τους πετσοκομένους μισθούς των εργαζομένων, εφάπαξ αποζημίωση της Εθνικής, ανθυγιεινό, εφαρμογή νομοθεσίας για εκτός έδρας απασχόληση σε έργα πεδίου, κ.α.) και τόσο το ΥΠΕΝ όσο και το ΥΠΟΙΚ καθυστερούν να εγκρίνουν το κονδύλι για να πληρωθούν  τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις προς τους συνταξιούχους απειλώντας με “ξαφνικό θάνατο το ΙΓΜΕ” λόγω κατασχέσεων όπως εύστοχα διατυπώνει σε υπηρεσιακό έγγραφο που απευθύνεται στο ΥΠΕΝ και ΥΠΟΙΚ ο Γεν. Διευθυντής του ΙΓΜΕ, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ προασπιζόμενοι το ρόλο και το μέλλον του Ινστιτούτου κλιμακώνουν τον αγώνα.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ σε έκτακτη ΓΣ αποφάσισαν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με όλες τις μορφές πάλης (λειτουργικές  καταλήψεις, στάσεις εργασίας και πορείες) ξεκινώντας από
αύριο 25-10-16 με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 13:00, στο ΥΠΕΝ Μεσογείων 119
αλλά και μεθαύριο Τετάρτη 26-10-16 με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00, στο ΓΛΚ Κοραή και Πανεπιστημίου.
Η κινητοποίηση στο ΓΛΚ κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι εδώ και δύο μήνες τόσο η Διοίκηση του ΙΓΜΕ όσο και το ΥΠΕΝ έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης που δεν υλοποιείται.
Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς σε άμεση συνάντηση απαιτώντας να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του ΙΓΜΕ που καθημερινά μεγαλώνουν απειλώντας τη λειτουργία ακόμα και την ύπαρξη του ΙΓΜΕ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
Καλούμε τα Συνδικάτα, τους συνεργαζόμενους με το ΙΓΜΕ φορείς και όλο το λαό να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας για την ουσιαστική αναγέννηση του ΙΓΜΕ και όλα τα ΜΜΕ να προβάλλουν τον αγώνα μας.


ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: