04 Νοεμβρίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΕΝ-ΥΠΟΙΚ 03 - 11 – 2016 Α.Π. 188/6.3


Αχαρνές, 03 - 11 – 2016
Α.Π.   188/6.3

ΠΡΟΣ:   -   Υπουργό Περιβάλλοντος
               & Ενέργειας, κ. Σκουρλέτη
           -   Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτο
           -   Αν. Υπ. Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη

ΚΟΙΝ:   - Γεν. Γραμμ. ΠΕΝ, κα. Χρ. Μπαριτάκη
                                               



ΘΕΜΑ: Κίνδυνος για την ύπαρξη του ΙΓΜΕ αν δεν υπάρξει άμεσα πολιτική παρέμβαση

Κύριοι Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ συνεχίζουν να βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, γιατί παρ’ όλες τις δεσμεύσεις που μας δόθηκαν απ’ τον περασμένο Ιούλη, τα προβλήματα του Ινστιτούτου οξύνονται. Δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη σε μείζονος σημασίας θέματα, όπως των προσλήψεων, της έκτακτης χρηματοδότησης για την αποφυγή των κατασχέσεων, αλλά και την πρόοδο των έργων του ΕΠΑΝΕΚ, για τα οποία πληροφορούμαστε ότι για πρώτη φορά, και ως παγκόσμια πρωτοτυπία, δεν περιλαμβάνουν τη Γεωλογική Χαρτογράφηση.
Οι 45 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν «παγώσει» αδικαιολόγητα, παρά την υπόσχεση του Υπουργού ΥΠΕΝ στην συνάντηση που έγινε με το ΔΣ του ΙΓΜΕ την Παρασκευή 7/10/2016 ότι άμεσα θα προχωρούσε. Επίσης οι εκταμιεύσεις της χρηματοδότησης του Τακτικού Προϋπολογισμού, για τη μισθοδοσία του προσωπικού, λειτουργικές δαπάνες και προϋπολογισμένες αποζημιώσεις συνταξιούχων, συστηματικά μπλοκάρονται και αδικαιολόγητα καθυστερούν με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η κάλυψη ακόμη – ακόμη και των υποχρεώσεων του Νοέμβρη που ήδη τρέχει.
Εδώ και δύο σχεδόν μήνες έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών, αίτημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για επείγουσα έκτακτη χρηματοδότηση του ΙΓΜΕ της τάξης των 2.5 εκ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο επικείμενος κίνδυνος κατασχέσεων της περιουσίας του ΙΓΜΕ, λόγω δικαστικών αποφάσεων που έχουν κριθεί τελεσίδικα. Δεδομένου ότι, παρά το επείγον του θέματος, αυτό εξακολουθεί να εκκρεμεί στις υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, διακινδυνεύοντας την ομαλή λειτουργία του ΙΓΜΕ, θεωρούμε αναγκαία την άμεση παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σημαντικού θέματος, όσο και την ενημέρωσή μας για τις συγκεκριμένες προθέσεις σας, που παρά τις κινητοποιήσεις μας στα Υπουργεία σας δεν πήραμε καμία υπεύθυνη απάντηση, για κανένα από αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Κύριοι Υπουργοί,
Μας προβληματίζει και ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν δέχεστε να μας συναντήσετε, παρότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τις Γραμματείς ότι θα μετέφεραν το αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών και ότι ο Υπουργός ΠΕΝ θα μας όριζε ημερομηνία συνάντησης από τη προηγούμενη βδομάδα.
Από την μέχρι τώρα αδιάφορη έως αρνητική αντιμετώπιση που έχουμε, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχετε πρόθεση να μας δώσετε συγκεκριμένη απάντηση. Εφόσον επομένως δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ επικοινωνία με το Σωματείο μας, είμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας για να δημοσιοποιήσουμε τα σοβαρά αυτά προβλήματα του ΙΓΜΕ, αλλά και να απευθυνθούμε στον Πρωθυπουργό ζητώντας να μας δεχθεί, προκειμένου να του εκθέσουμε όλα τα ζητήματα και να δρομολογήσει λύσεις προς όφελος του Ινστιτούτου, των εργαζόμενων, αλλά και ευρύτερα του λαού, που μόνο κέρδος μπορεί να έχει από την εύρυθμη λειτουργία του ΙΓΜΕ.

      Ο Αντιπρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας
    
     Χάρης Σμυρνιώτης
 
Γιάννης Μαυρογιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια: