03 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία για σύγκληση Δ.Σ. χωρίς το θέμα των μισθολογικών περικοπών 3 - 12 - 2016 Α.Π. 206 / 6.1


Αχαρνές, 3 - 12 - 2016
Α.Π.  206 / 6.1

Προς:       Πρόεδρο Δ.Σ. ΙΓΜΕ, καθ. Δ. Μουντράκη

Κοιν.:     Γ.Δντή ΙΓΜΕ, Δρ. Ρ. Λειβαδάρο

                 Μέλη Δ.Σ. ΙΓΜΕ

§  Π. Μαυρίδη

§  Κ. Παπαζάχο

§  Δ. Δαμίγο

§  Ν. Σπυρόπουλο

§  Χ. Σμυρνιώτη, εκπρόσωπο εργαζομένων

                 Εργαζόμενους ΙΓΜΕ


Θέμα: Καταγγελία για σύγκληση Δ.Σ. χωρίς το θέμα των μισθολογικών περικοπών  

Κε Πρόεδρε,
Με απογοήτευση και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΓΜΕ που συγκαλέσατε για την ερχόμενη Τρίτη, 6.12.2016,  χωρίς να περιλαμβάνετε σε αυτή και το θέμα των μισθολογικών περικοπών, υποκύπτοντας στην ΑΝΕΥΘΥΝΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ευθυνοφοβία του Γενικού Διευθυντή, που οδηγεί όχι μόνο στον κατάφορο εμπαιγμό των εργαζόμενων, αλλά και του ίδιου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΓΜΕ.
Έχουμε ήδη έρθει αντιμέτωποι με τις παλινωδίες και τις υπαναχωρήσεις σας στη διαχείριση του θέματος, τόσο κατά την προτελευταία συνεδίαση του ΔΣ του ΙΓΜΕ στις 29.9.2016, στην οποία είχατε αρχικά αποφύγει να εισάγετε το θέμα έστω και για συζήτηση, όσο και κατά την τελευταία συνεδρίαση της 18.10.2016, στην οποία περιλάβατε το θέμα χωρίς εισήγηση αλλά μόνο προς συζήτηση, ως όγδοου και τελευταίου στην ημερήσια διάταξη, με την προφανή μεθόδευση να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση και κυρίως να μη ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και στην πράξη με την ανοχή ή και την ευλογία σας ως Προέδρου του ΔΣ (βλ. αναλυτική αποτίμηση της διαχείρισης αυτής και στο συνημμένο έγγραφό μας 185/6.1/30.10.2016).
Παρ’ ότι :
·                έχετε στη διάθεσή σας ήδη για δύο σχεδόν μήνες - από τις 11.10.2016 - τρεις γνωμοδοτήσεις , του καθηγητή Κουκιάδη, του διακεκριμένου νομικού κ. Καραμπούλια, αλλά και αυτή που το ίδιο το ΔΣ ζήτησε από τον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας του ΙΓΜΕ, κ. Γρηγορίου, που διασφηνίζουν πλήρως το νομικό μέρος του θέματος, με την κοινή άποψη ότι, και υπό το πρίσμα του νέου ν.4354, είναι παράνομη τόσο η περικοπή του δεύτερου 25%, όσο και η αναδρομική περικοπή της υπερβάλλουσας διαφοράς, η οποία επιπλέον πάσχει και από άποψη συνταγματικότητας,  
·                υπάρχει πλέον και δικαστική κρίση επί του θέματος (υπόθεση Δ.Γαλανάκη κλπ) με αντίστοιχο θετικό για τους εργαζόμενους σκεπτικό και διατακτικό, την οποία ήδη εφαρμόζει το ΙΓΜΕ για τους δικαιωμένους συναδέλφους μας.
Αρνείστε και πάλι να εισαγάγετε το θέμα στο επικείμενο Δ.Σ. της 6.12.2016 (παρότι σε άτυπες συναντήσεις μας και ο ίδιος συμφωνείτε ότι έχουμε δίκιο) υποκύπτοντας στην ΑΝΕΥΘΥΝΗ και  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ευθυνοφοβία του Γενικού Διευθυντή που αρνείται να εισηγηθεί για το θέμα, αφού δεν του αρκούν ούτε οι εξωτερικές γνωμοδοτήσεις, ούτε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, ούτε η πρώτη δικαστική κρίση, αλλά θέλει, λέει, και άλλες. Δύο; Τρείς; Τέσσερεις; Δεκατέσσερεις; Πόσες επιτέλους;
Κε Πρόεδρε,
Είναι προφανές ότι αυτή αντεργατική συμπεριφορά, κυρίως του Γενικού Διευθυντή αλλά με την ανοχή σας, σας εκθέτει προς τους εργαζόμενους ηθικά και πολιτικά. Τούτη τη φορά όμως εκτίθεστε και από νομική άποψη, αφού αρνείστε να εφαρμόσετε το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ, καθώς αρνείστε να περιλάβετε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ τα θέματα που ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων σας έχει έγκαιρα προτείνει - από τις 23.11.2016 -, μεταξύ των οποίων τα θέματα των μισθολογικών περικοπών και της ρύθμισης του ανθρωπιστικού προβλήματος (Μείζον Νοσηλευτικό).
Με αυτά τα δεδομένα, οι εργαζόμενοι απαιτούμε να περιλάβετε, έστω και τώρα, το θέμα των μισθολογικών περικοπών προς συζήτηση με θετική εισήγηση στο ΔΣ.
Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι, υλοποιώντας απόφαση του ΔΣ του Συνδικάτου, να εισηγηθούμε στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, 5.12.2016, ως πρώτο μέτρο αντίστασης σ’ αυτές τις παράνομες και αντεργατικές πρακτικές, τη λειτουργική κατάληψη, ξεκινώντας από την Τρίτη 6.12.2016.
Θεωρώντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για την αποκατάσταση της νομιμότητας στη λειτουργία του Δ.Σ., αφού όπως πληροφορούμαστε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και άλλα μέλη του ΔΣ  αντιμετωπίζουν θετικά το θέμα της άρσης της αδικίας με τη περικοπή του δεύτερου 25% και την επιστροφή των απωλειών των μισθών στο 2013,  απευθύνουμε αυτήν την τελευταία έκκληση στην ορθή σας κρίση, καλώντας σας να προσθέσετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. με τη θετική εισήγηση του εκπροσώπου των εργαζόμενων, η οποία δίνει τη δυνατότητα αποκατάστασης του καταπατημένου αισθήματος δικαίου και μιας πρώτης ανάτασης του ηθικού των εργαζόμενων, που είναι απολύτως αναγκαίες για το δυναμικό ξεκίνημα των έργων του νέου ΕΣΠΑ.
Καλούμε, για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο, τον Γενικό Διευθυντή και τα μέλη του ΔΣ του ΙΓΜΕ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Ινστιτούτου.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας
    
Δημήτρης Μπάτης
 
Γιάννης Μαυρογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: