28 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28/02/2017 Α.Π. 29/7


Προς: Μέλη μας, εργαζόμενους ΙΓΜΕ

Θέματα : 1. Ενημέρωση για την μεσολάβηση στον ΟΜΕΔ

                2. Εκδήλωση κοπής πίτας Συνδικάτου

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Θέμα 1. Ενημέρωση για την μεσολάβηση στον ΟΜΕΔ
Την Παρασκευή 24/2/2017, πραγματοποιήθηκε στον ΟΜΕΔ η πρώτη συνάντηση για την διαδικασία μεσολάβησης μεταξύ , ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ- ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΓΜΕ.
Από το Συνδικάτο συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Μπάτης, ο Γ. Γραμματέας Γιάννης Μαυρογιάννης, και ο Αντιπρόεδρος Χάρης Σμυρνιώτης.
Από την Διοίκηση συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ, Δημήτριος Δαμίγος και Νικόλαος Σπυρόπουλος. Και οι δυο πλευρές παραστάθηκαν με τους νομικούς μας παραστάτες.
Κατά τη μεσολαβητική διαδικασία, το Συνδικάτο έθεσε τα θέματα που περιλαμβάνονται στην πρόταση υπογραφής ΣΣΕ διεκδικώντας το σύνολο των απωλειών οικονομικών και θεσμικών, επικεντρώνοντας όμως στις περικοπές ΜΙΣΘΩΝ (το πλέον του 25% λόγω του Ν. 4093), στο ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟ, στο ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ και στο Εκτός Έδρας άνω των 50 km.
Από τη πλευρά της Διοίκησης τέθηκε σε αμφισβήτηση το αντικείμενο της μεσολάβησης, από το Νομικό σύμβουλο, ενώ δια των εκπροσώπων της επαναβεβαιώθηκε η απόφαση του ΔΣ του ΙΓΜΕ για διατύπωση μεσολαβητικής πρότασης επίλυσης των πιο κρίσιμων εργασιακών θεμάτων για τα οποία η Διοίκηση έχει πάρει αποφάσεις, που αφορούν στο ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟ, στο ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ και στις περικοπές ΜΙΣΘΩΝ του 25% από τον 4093.
Ο μεσολαβητής κ. Ευστράτιος Μαυραγάνης ζήτησε και από τις δυο πλευρές αναλυτική κωδικοποίηση των αιτημάτων για να υπολογίσει το κόστος.
Υπογράφτηκε σχετικό πρακτικό και από τις δυο πλευρές.
Το Συνδικάτο θα υποβάλει σχετικό υπόμνημα μέσω του Νομικού του Συμβούλου και η Διοίκηση θα πρέπει να στείλει τη σχετική κωδικοποίηση με τα ανάλογα έγγραφα υπολογισμού του κόστους.
Στα πλαίσια αυτά αναμένουμε νέα συνάντηση που θα ορίσει ο μεσολαβητής για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.

Θέμα 2. Εκδήλωση κοπής πίτας Συνδικάτου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας του Συνδικάτου στις 23/2/2017 μέσα σε ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Μανώλης Γλέζος, Θοδωρής Δρίτσας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος εκπρόσωπος της ΛΑΕ, Άγγελος Χάγιος εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Νόρα Χάγιου Γενική Γραμματέας της ΕΣΤΥ και η Διοίκηση του ΙΓΜΕ εκπροσωπούμενη από τον Γενικό Διευθυντή Ρουσέτο Λειβαδάρο και Δημήτρη Δαμίγο, που απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ενώ ο Πρόεδρος του Συνδικάτου έκλεισε με σύντομη πολιτική παρέμβαση για το ρόλο και τα μέλλον του ΙΓΜΕ σε σχέση με τα προβλήματα που εκκρεμούν.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Συναδέλφους μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και τους συναδέλφους που βοήθησαν εθελοντικά με την ψυχή τους προσφέροντας χρόνο και συλλογική καλή διάθεση για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Επίσης ευχαριστούμε τους συναδέλφους που ετοίμασαν και μας έφεραν σπιτικά εδέσματα με δικά τους έξοδα. Ευχαριστούμε επίσης την λαϊκή ορχήστρα του Βασίλη Σαλταγιάννη - Δημήτριου Παπαδάμη την οποία συμμετείχαν και οι καλλιτέχνες συνάδελφοι Νίκος Στεφανάκης, Ναταλία Σπανού , Καίτη Ζαραβέλα.
Στην εκδήλωση μας δεν μπόρεσαν να παραστούν εκπρόσωποι φορέων λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων όπως από το Υπουργείο Ενέργειας και το ΚΚΕ.
Μας έστειλαν τις ευχές τους:
1. Από το Υπουργείο Ενέργειας
«Αξιότιμε Πρόεδρε,
Ο Υπουργός σας ευχαριστεί πολύ για την πρόσκληση. Θα ήθελε πολύ να είναι κοντά σας, αλλά από σήμερα και έως την Παρασκευή θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος σε αποστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης στο εξωτερικό.
Δυστυχώς λόγω του ότι ενημερωθήκαμε τελευταία στιγμή για την εκδήλωση, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να έρθει κάποιος εκπρόσωπος του Υπουργού στην εκδήλωση, καθώς εκείνη την ώρα τόσο η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ όσο και ο κ. Τσαγκάς που χειρίζονται θέματα του ΙΓΜΕ θα είναι σε συναντήσεις που έχουν ήδη κανονιστεί.
Σας ευχόμαστε να έχετε καλή χρονιά και σε κάποια επόμενη ευκαιρία ευχαρίστως να βρεθούμε κοντά σας.
Με εκτίμηση
Ειρήνη Τσέβη
»
2. Από την Περιφέρεια Αττικής και το Γραφείο της Περιφερειάρχη, κας Δούρου.
Μας διαβιβάστηκαν ευχές της κας Δούρου, με την παράκληση δικαιολόγησης της αδυναμίας εκπροσώπησής της λόγω φόρτου εργασίας.
3. Από την ΠΟΣΠΕΡΤ«Συνάδελφοι
Ευχαριστούμε για την πρόσκληση αλλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε λόγω του ότι είμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στους αγώνες που δίνουμε ενάντια στα μνημόνια και υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων.
Π. Καλφαγιάννης
»
4. Από το Σωματείο Εργαζομένων στις ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
«Λυπάμαι αλλά έχουμε και Συνέλευση, οπότε δεν θα μπορέσουμε να έλθουμε. Δώστε χαιρετίσματα και αγωνιστικές ευχές από το Σωματείο μας.
Ο Πρόεδρος
Μανώλης Δανδουλάκη
ς»
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι μια τέτοια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ προσπάθεια και συνεργασία όλων των συναδέλφων μπορεί να φέρει ευχάριστα αποτελέσματα, δίνοντας τη δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα τους αγώνες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, με σύνθημά μας: ΠΟΛΕΜΑΜΕ & ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ!

               Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας 
             
           Δημήτρης Μπάτης                                        Γιάννης Μαυρογιάννης





Δεν υπάρχουν σχόλια: