01 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-3-2017 Α.Π. 30/6.2


Αχαρνές, 1-3-2017
Α.Π. 30/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  
Κάλεσμα για κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας


Για τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας είναι ακόμα νωπά τα σημάδια της κρίσης του Δεκεμβρίου 2015 που οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των συμβασιούχων τους στην ανεργία και από εκεί, είτε στην μετανάστευση, είτε σε μορφές ημι-απασχόλησης και “εθελοντισμού”.
Παρά τις υποσχέσεις που είχαμε από το ΥΠ ΟΙΚ και ΥΠΕΝ για παράταση της σύμβασης των 60 συμβασιούχων που είχαμε στο ΙΓΜΕ πέρσι τον, όχι μόνο δεν παρέμεινε ούτε ένας, αλλά 14 μήνες μετά δεν έχουν ξεκινήσει τα ακόμη τα νέα έργα του ΕΣΠΑ που προβλέπονται 65 περίπου νέες προσλήψεις ΣΕΟΧ η Πολιτική Ηγεσία κωλυσιεργεί σε επικίνδυνο βαθμό.
Επίσης παρά τη διαβεβαίωση της Πολιτικής Ηγεσίας για ουσιαστική επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ, δεν έγιναν οι 45 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2016 όπως προβλέπονταν στον τακτικό προϋπολογισμό.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων του ΕΛΚΕΘΕ και του ΦΛΕΜΙΓΚ καλούμε  όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΕΥΝΑ, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες σε μαζική ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (Νίκης 5-7, Αθήνα) την Πέμπτη 2 Μαρτίου και ώρα 9:30 προκειμένου να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και στήριξη των ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΏΝ ΦΟΡΕΩΝ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ. σε συνάντηση την ημέρα της κινητοποίησης μας.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: