23 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23/3/2017 Α.Π. 46/7


Αχαρνές, 23/3/2017
Α.Π. 46/7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όπως ήταν γνωστό ο Υπουργός Σταθάκης δεν ήταν στην Αθήνα και θα επιστρέψει, όχι νωρίτερα από αύριο Παρασκευή 24/3/2017.
Αντικείμενο της σημερινής μας κινητοποίησης ήταν να ορισθεί επιτέλους μια ημερομηνία συνάντησης με τον Υπουργό για να αντιμετωπισθούν τα κρίσιμα προβλήματα που εντοπίζονται στο ενδεχόμενο των κατασχέσεων με αποτέλεσμα την μη μισθοδοσία μας και την λειτουργική επανεκκίνηση του ΙΓΜΕ.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά παρά και τη παρέμβαση του Βουλευτή του ΚΚΕ κου Τάσσου δεν επετεύχθη ο ορισμός ραντεβού με τον Υπουργό, αλλά υπήρξε μια πολιτική δέσμευση ότι αύριο θα υπογραφεί το αίτημα του Υπουργείου για την πραγματοποίηση των 45 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΙΓΜΕ.  Από την πλευρά μας και παρά τη διαβεβαίωση του συμβούλου του Υπουργού για την πολιτική στήριξη του Ινστιτούτου διατυπώθηκε το αίτημα για ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τον Υπουργό.
Παρότι το Συνδικάτο είχε αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα τρίωρη για αύριο, λόγω της απουσίας του Υπουργού η κινητοποίηση στο ΥΠΕΝ δεν κρίνεται σκόπιμη.
Συνεχίζουμε όμως την λειτουργική κατάληψη και απαιτούμε από τη Διοίκηση και τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ, να  περιληφθούν με θετική εισήγηση στο ΔΣ τα παρακάτω θέματα που σχετίζονται ΑΜΕΣΑ με την λειτουργία του ΙΓΜΕ, αλλά και την ικανοποίηση στοιχειωδών εργασιακών θεμάτων:

  1. Η λήψη απόφασης υποβολής ομαδικής παραίτησης του ΔΣ του ΙΓΜΕ αν εντός 15μέρου δεν σταλεί έγγραφο από το ΥΠΕΝ στο ΥΠ. ΟΙΚ. για την χρηματοδότηση εκτός του εγκεκριμένου Τακτικού Προϋπολογισμού, των τελεσίδικων δικαστικών δαπανών (που αφορούν την ΕΘΝΙΚΗ) που σε διαφορετική περίπτωση θα πληρωθούν από τους μισθούς μας.
  2. Η λήψη απόφασης για τη διευκόλυνση του μεσολαβητή του ΟΜΕΔ προκειμένου να αντιμετωπίσει θετικά τα κρίσιμα εργασιακά θέματα που αφορούν το  25%, Νοσηλευτικό, Ανθυγιεινό, και τη διευκρίνηση του εκτός έδρας άνω των 50 Km,  χωρίς πρόσθετες νομικές ενστάσεις, αφού ήδη ο μεσολαβητής θεωρεί ότι ανεξάρτητα της διαιτησίας μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της μεσολάβησης. Είναι γνωστό ότι για τρία πρώτα θέματα έχει εκφραστεί η θετική διάθεση του ΔΣ του ΙΓΜΕ με αποφάσεις του. Παράλληλα να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες προς τον Υπουργό ΠΕΝ για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την χρηματοδότηση του Νοσηλευτικού από τα έργα υπέρ τρίτων.
  3. Η λήψη απόφασης για την οικειοθελή χορήγηση του βοηθήματος για τα έξοδα της κηδείας του εκλιπόντος συναδέλφου. Π. Προδρομίδη, για την οποία έχει εκφράσει και θετική διάθεση ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΓΜΕ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας
`
Δημήτρης Μπάτης

Γιάννης Μαυρογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: