22 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
Συνάδελφισσες,-οι, 

Η διεκδίκηση για το συμβόλαιο της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση και αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα και του Συνδικάτου που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ αύριο Πέμπτη 23/3 ώρα 13.00. Καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε μαζικά για την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων αλλά και για τη διασφάλιση της ύπαρξης και λειτουργίας του ΙΓΜΕ, που Διοίκηση και Υπουργείο απειλούν να το ρίξουν στα βράχια προσπαθώντας να μεταθέσουν την ευθύνη στους συνταξιούχους που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην αποζημίωση της Εθνικής,ένα δικαίωμα αναγνωρισμένο μέχρι και από τα ανώτατα δικαστήρια.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ
Νόρα Χάγιου


Αχαρνές, 21-3-2017
Α.Π. 45/6.2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΙΓΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςπροκειμένου να σημάνουν το κώδωνα του κινδύνου προς την κοινωνία αλλά και την πολιτική ηγεσία του τόπου, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το ΙΓΜΕ, μετά και την  άρνηση του υπουργού κ. Σταθάκης να συναντήσει το Προεδρείο του συνδικάτου, της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων και του Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Τάσου με την δικαιολογία ότι «έχει πολύ δουλειά».
Κλιμακώνουν επίσης τις κινητοποιήσεις απέναντι στη Διοίκηση του ΙΓΜΕ που όχι μόνο δεν υλοποιεί την εκπεφρασμένη διάθεση των μελών της για μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ή ακόμη και στον Πρωθυπουργό, αλλά δια της αντεργατικής και απάνθρωπης λειτουργίας του Γ. Δ/ντή Κου Λειβαδάρου, αμφισβητεί συστηματικά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, αρνούμενος ακόμη να υλοποιήσει την καταβολή βοηθήματος θανάτου στην οικογένεια εν ενεργεία αποθανόντος εργαζομένου, που επί δεκαετίες ολόκληρες δινότανε από τις προηγούμενες Διοικήσεις του ΙΓΜΕ σε ανάλογες περιπτώσεις. Άξιος ο μισθός του νεκροθάφτη του ΙΓΜΕ!
Το ΙΓΜΕ βρίσκεται πραγματικά σε νέο κίνδυνο, αφού μετά από την επανασύσταση του χάρις στους αγώνες των εργαζόμενων, επί υπουργίας Λαφαζάνη, επί ενάμιση χρόνο τώρα τελματώνει και βουλιάζει αφού :
Καθυστερεί επικίνδυνα η εκταμίευση του Τακτικού Προϋπολογισμού και η καταβολή αποζημιώσεων σε συνταξιούχους που προχωρούν σε κατασχέσεις με κίνδυνο να μείνει απλήρωτο το προσωπικό.
Καθυστερεί η έναρξη των έργα του ΕΣΠΑ και οι προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού
Κατακρατούν παράνομα το 25% των αποδοχών των εργαζόμενων παρά την έκδοση θετικών αποφάσεων Εφετείου.
Δεν δίνει λύση σε κανένα εργασιακό ζήτημα που είναι συνδεδεμένα με την σωστή λειτουργία του Ινστιτούτου(συμβόλαιο ασφάλισης κινδύνων & υγείας, ή την αποκατάσταση της παράνομης στέρησης του ανθυγιεινού επιδόματος, εκτός έδρας,  κ.α.)
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ μπροστά στην αδιαφορία του Υπουργού Π.ΕΝ., παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας εγγράφως ή και προφορικά μέσω του συμβούλου του, προχωρούν άμεσα σε κινητοποιήσεις:
·           με τριήμερη συμβολική λειτουργική κατάληψηαπαντώντας και στην απανθρωπιά του Γ. Δ/ντή και την αδιαφορία της Διοίκησης στην απειλή μη καταβολής των μισθών.
·           και σε τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Μεσογείων 119, την Πέμπτη 23-3-2017 στις 13:00 μ.μ.

Στα πλαίσια αυτά αύριο καλούμε σε συνέντευξη τύπου αύριο Τετάρτη  22-3-2017 στις 11.30 πμ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και καλούμε σε συμπαράσταση συνδικάτα, καθώς και την επιστημονική κοινότητα, στηρίζοντας τον Αγώνα μας για την ουσιαστική ανασύσταση και συνέχιση του έργου του ΙΓΜΕ.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: