31 Μαρτίου 2017

ΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Αχαρνές, 31 - 03 – 2017
Α.Π.   54/6.3

ΕΠΕΙΓΟN
ΠΡΟΣ:   -   Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας,            κ. Γ. Σταθάκη
ΚΟΙΝ.:  -   Γ.Γ. ΥΠΕΝ, κα Χ. Μπαριτάκη
-     Γ.Γ. Ενέργειας, κ. Μ. Βερροιόπουλο
-     Διοίκηση ΙΓΜΕ
-     Εργαζόμενους ΙΓΜΕ

Θέμα: ΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Κύριε Υπουργέ,
Σας ήταν ήδη γνωστή η επερχόμενη οικονομική κρίση του ΙΓΜΕ λόγω των κατασχέσεων για την πληρωμή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων που θα οδηγούσαν ακόμα και στη στέρηση του μισθού των εργαζόμενων.
Δυστυχώς η άρνησή σας για συνάντηση ακόμα και με τη Διοίκηση του ΙΓΜΕ, την οδήγησε σε παραίτηση και το ΙΓΜΕ σε πλήρη οικονομική και λειτουργική παραλυσία.     
Με δεδομένη αυτή την πραγματικότητα θεωρούμε αυτονόητη και επείγουσα, τόσο την αντιμετώπιση του θέματος της Διοίκησης του Ινστιτούτου, όσο και την έκτακτη χρηματοδότηση για τα ποσά των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα αναδεικνύεται ως επιτακτική πλέον η ανάγκη για εξωδικαστική διευθέτηση των συνολικών αξιώσεων που απορρέουν από το ασφαλιστικό συμβόλαιο της Εθνικής.
Οι εργαζόμενοι, συναισθανόμενοι την ευθύνη τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, δεν μένουν παθητικοί θεατές αυτής της δραματικής κατάστασης του ΙΓΜΕ και διοργανώνουν Ημερίδα με ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Ι.Γ.Μ.Ε. ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, την ερχόμενη την Πέμπτη, 6-4-2017 από τις 9.30π.μ. μέχρι τις 14.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών, Ακαδημίας 18, στην οποία σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε για να αναδείξετε το  σχέδιό σας για το ρόλο του ΙΓΜΕ στις διαμορφούμενες νέες συνθήκες.
Ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για συνάντησή μας μαζί σας πριν την ερχόμενη Πέμπτη, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία που θα κατατείνει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπάρχουσας κρίσης, με στόχο την απελευθέρωση των δυνατοτήτων του ΙΓΜΕ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

`

Δημήτρης Μπάτης

Γιάννης Μαυρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: