16 Μαρτίου 2017

Κινητοποίηση Συνδικάτου ΙΓΜΕ στο ΥΠΕΝ 15/3/2017


1 σχόλιο:

Alecos Demetriades είπε...

Αγαπητές και Αγαπητοί,

Η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δυστυχώς απογοητέψει όλους μας. Σε όλες τις θέσεις, Υπουργικές και Οργανισμών, έχει κάνει τις χείριστες επιλογές. Ανθρώπους εντελώς ανίκανους να δώσουν λύσεις τα προβλήματα της Ελλάδος και των Ελλήνων. Η Ελλάδα αυτή την περίοδο πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1940, μετά την κατοχή και τον εμφύλιο. Απαιτείται ένα σχέδιο Μάρσιαλ, αλλά να το διαχειρίζονται οι ξένοι που αγαπούν την Ελλάδα, διότι δυστυχώς οι ντόπιοι πολιτικοί που μας διοικούν αποδεικνύονται μισέλληνες.

Με το σχέδιο Μάρσιαλ συστήνεται το τότε Ι.ΓΕ.Υ., διότι οι ξένοι ως σοφότεροι των σημερινών ανάξιων πολιτικών που μας διοικούν, γνώριζαν ότι ένας σημαντικός μοχλός ανάπτυξης μιας χώρας είναι η Εθνική της Γεωλογική Υπηρεσία. Το Ι.Γ.Μ.Ε. σήμερα χρειάζετα όσο ποτέ άλλοτε. Πρέπει να λειτουργήσει ως Ν.Π.Ι.Δ. με Γενικό Δ/ντή που θα επιλεγεί με αυστηρά αξιοκρατικά κρίτηρια και όχι παρατρεχάμενο του εκάστοτε Κυβερνόντος κόμματος. Επίσης, το Δ.Σ. πρέπει να στελεχωθεί, επίσης, αξιοκρατικά και όχι με ανθρώπους χωρίς όραμα και αποφασιστικότητα. Η εκάστοτε Διοίκηση πρέπει να λύνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Ι.Γ.Μ.Ε., όπως η σημερινή.

Φυσικά, για να λειτουργήσει το Ι.Γ.Μ.Ε. αποτελεσματικά, απαιτείται να δημιουργηθεί Κράτος με όλη τη σημασία της λέξεως. Απαιτείτα στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων να τοποθετηθούν με πολύ αυστηρά κριτήρια άνθρωποι καριέρας και επαγγελματίες στα αντικείμενα του κάθε Υπουργείου, οι οποίοι θα είναι τα σημεία αναφοράς του κάθε Υπουργού. Το Υπουργοκεντρικό κράτος έχει αποδειχθεί ανίκανο να λύνει προβλήματα. Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη το Υπουργοκεντρικό κράτος δημιουργεί προβλήματα, διότι βασίζεται σε ανίκανους συμβούλους "παρατρεχάμενους" του κάθε Υπουργού.

Συνεπώς, τα προβλήματά μας είναι πολύ μεγαλύτερα. Εύλογα τίθεται, λοιπόν, η ερώτηση: Οι 300+1 ενδιαφέρονται επί τέλους να φτιάξουν αυτό το Κράτος και αυτή τη χώρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς και πάντα κοντά σας στους δίκαιους αγώνες για μία καλύτερη Ελλάδα και ένα πολύ καλύτερο Ι.Γ.Μ.Ε.

Αλ. Δημητριάδης
Πρώην Δ/ντης Δ/νσης Γεωχημείας
Μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου Γεωχημικής Χαρτογράφησης της Ουνέσκο
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ιδίου κέντρου