28 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017


Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του '44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, με συμμαχία όλο το εργατικό κίνημα, ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε ανελέητα από όλες τις κυβερνήσεις, με τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια κ.λπ., καθώς και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Σήμερα, επειδή υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, απαιτούμε να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να δουλεύουμε σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής με μόνιμη δουλειά για όλους, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζούμε χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας για μας και τα παιδιά μας, και να απολαμβάνουμε τις σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.

Αντί για αυτό, ζούμε μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών.

Γυρίσουμε την πλάτη στην κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που ουσιαστικά συμφωνούν με αυτή την βάρβαρη πολιτική, να μας υποτάξουν στον «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Απομονώνουμε αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, το μίσος σε βάρος πρωτοπόρων εργατών και των προσφύγων - θυμάτων του πολέμου.

Επισημαίνουμε ότι οι ανταγωνισμοί για νέες αγορές και κέρδη δημιουργούν κινδύνους για πιο γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων. Αυτό αποδεικνύουν και οι πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ σε Συρία, Αφγανιστάν, η όξυνση της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Οι πόλεμοι είναι η συνέχιση των πολιτικών της πλουτοκρατίας, όταν δεν επαρκούν τα «ειρηνικά» μέσα, με την αναδιάταξη των συμμαχιών των ισχυρών και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε την πολιτική που εμπλέκει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Με συντονισμένη πάλη με άλλους λαούς, μπορούμε να φέρουμε μια άλλη κοινωνία στην Ελλάδα και σε γειτονικές χώρες, για να ζήσουμε οι λαοί πραγματικά ειρηνικά!

Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ μέρα ΑΓΩΝΑ και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ! 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ



ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: