ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

23 Μαΐου 2017

Συνέντευξη Τύπου τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, στις 11:30 π.μ., στο Ε.Κ. Αρκαδίας


Αχαρνές, 23-5-2017
Α.Π. 86/6.2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Συμπληρώνονται δύο μήνες που το ΙΓΜΕ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική παραλυσία:
-     με εργαζόμενους απλήρωτους επί δίμηνο,
-     χωρίς Διοίκηση και χωρίς ένα Ευρώ εκταμίευση του ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2017,
-     με μπλοκαρισμένα όλα τα έργα υπέρ τρίτων και σταματημένα ερευνητικά έργα Δήμων, Περιφερειών, Ιδιωτών και,
-     με παγωμένα τα ερευνητικά του προγράμματα του ΕΣΠΑ (Ορυκτοί Πόροι, Γεωθερμία, Καταστροφικά Γεωλογικά Φαινόμενα, Υπόγεια Ύδατα, Γεωλογικές Χαρτογραφήσεις, Ανοιχτά Ψηφιακά Δεδομένα) και των ανταγωνιστικών προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης,
-     με οικονομικές υποχρεώσεις προς συνταξιούχους βάσει τελεσίδικων δικαστικών  αποφάσεων αλλά και οικονομικές εκκρεμότητες προς προμηθευτές & αναδόχους
-     και, το κυριότερο με παγωμένες προσλήψεις, τις τόσο απαραίτητες για τη συνέχιση λειτουργίας του Ινστιτούτου
Το ΙΓΜΕ οδηγείται στην απαξίωση, χωρίς το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας να δεσμεύεται σε ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης διοίκησης και χρηματοδότησης του Ινστιτούτου, αδιαφορώντας προκλητικά στις προτάσεις των εργαζόμενων, ενώ την ίδια ώρα, που ανακοινώσεις παραγόντων”, αλλά και του Υπουργού στον ΣΜΕ, αναφέρονται σε πολιτικές θωράκισης του ΙΓΜΕ, σε θεσμικές αλλαγές στην λειτουργία του και σε “εκσυγχρονιστικές” δεσμεύσεις προς Μεταλλειοκτήτες & Λατόμους για το ρόλο του ΙΓΜΕ, η πόρτα του ΥΠΕΝ παραμένει εφτασφράγιστη προς τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι απαντούν σε αυτή την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης με κλιμάκωση των κινητοποίησεων τους και με δημοσιοποίηση των προβλημάτων του ΙΓΜΕ.
Στα πλαίσια αυτά το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ οργανώνει Συνέντευξη Τύπου τη Πέμπτη 25  Μαΐου 2017, στις 11:30 π.μ., στο Ε.Κ. Αρκαδίας και καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων (πλην Χ.Α.), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συνδικάτων, των Επιστημονικών και των θεσμικών φορέων της περιοχής να παραβρεθούν και να συνεχίσουν με τις παρεμβάσεις τους προς την κυβέρνηση για την ουσιαστική λειτουργία και συνέχιση του έργου του ΙΓΜΕ εκφράζοντας παράλληλα στην υποστήριξη του Αγώνα μας. Απαιτούμε τώρα:
  • Διορισμό Διοίκησης στο ΙΓΜΕ με τη παράλληλη αποδέσμευση των λογαριασμών του. 
  • Άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζόμενων. 
  • Καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους με βάση τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων. 
  • Επαναλειτουργίας των ερευνητικών έργων που αφορούν φορείς αλλά και του νέου ΕΣΠΑ, όπως και της στελέχωσης του Ινστιτούτου.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
Τηλέφωνα επικοινωνίας με δημοσιογράφους: Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Πρόεδρος, Δημήτρης Μπατής (6945355314), Γεν. Γραμματέας, Γιάννης Μαυρογιάννης (6946086332)

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: