ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

02 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 
03/03/2018
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Ο κατήφορος του προεδρείου του Συνδικάτου δεν έχει όρια… Έφτασε στο σημείο εχθές να μην «επιτρέψει» την εκπροσώπηση της ΟΜΕ στην συνάντηση με παράγοντες του ΥΠΕΝ.
Πρωτοφανής απαράδεκτη, αντισυνδιακλιστική συμπεριφορά προς την ΟΜΕ από Βουγιουκαλάκη, Γαλανάκη στην ιστορική 41χρονη πορεία του Συνδικάτου μας!
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι στο παρελθόν όποτε ζητούσαμε συμπαράσταση από υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ερχόταν εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος και παρίστατο στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, ανεξαρτήτως τι αξίωμα είχε στο ΔΣ.
Το προεδρείο του Συνδικάτου, αλλά και η πλειοψηφούσα παράταξη (κεσι), πανικοβλημένη από το ορατό πλέον αποτέλεσμα του κινδύνου να χάσουμε όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα, επιβεβαιώνοντας έτσι (δυστυχώς) οι καταγγελίες μας σχετικά με τον αρνητικό ρόλο που παίζουν ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, φαίνεται πως μπέρδεψαν στην αγωνία τους το προσωπικό με το θεσμικό ρόλο. Στην αντι-Μπάτη εμπάθεια που έχουν, επειδή τους ξεσκεπάζει και τους καταγγέλλει συνέχεια, εξευτέλισαν τον θεσμό της ΟΜΕ προσβάλλοντας τον Πρόεδρο αλλά και το ΔΣ της ΟΜΕ.
Επίσης για την Ιστορία ενημερώνουμε το σώμα ότι πριν 2 χρόνια η ΟΜΕ επίσης έστειλε εξουσιοδοτημένα το μέλος μας Δημήτρη Μπάτη στην Άμφισσα, όπου με παρέμβαση του στην τριμερή του ΕΚΦ, ΕΛΜΥΝ ΒΩΞΙΤΕΣ και Σωματείο ΕΛΜΥΝ ΒΩΞΙΤΕΣ, όχι μόνο αθωώθηκαν 5 συνάδελφοι Μεταλλωρύχοι που είχαν τιμωρηθεί με 5-15 ημέρες αργία και τους επεστράφησαν τα χρήματα, αλλά τιμωρήθηκε και ο Δ/νων Σύμβουλος για απαράδεκτη παρέμβαση στο Σωματείο τους.
Ο ρόλος της ΟΜΕ είναι σημαντικός όπου μπορεί να επεμβαίνει και να βοηθάει τα Σωματεία μέλη της.
Φαίνεται αυτό για τους Γαλαναβουγιουκαλάκηδες δεν είναι σημαντικό και «απαιτούν» να παραβρίσκονται από «πρόεδροι» και πάνω… (Πιο καλαμοκαβαλημένος καρφώνεσαι..)
Η ΟΜΕ θα απαντήσει την Δευτέρα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση μετά την καταγγελτική επιστολή τους μέλους μας και μέλους ΔΣ της ΟΜΕ, Δημήτρη Μπάτη (επισυνάπτεται).
Εκτός αν εκτός από την παραταξιακή εμπάθεια κρύβεται κάτι πολύ βαθύτερο και ύποπτο σχετικά με την κατάπτυστη αυτή ενέργεια (πχ συναλλαγή με τον Υπουργό….)
Αυτό θα μας το πουν οι ίδιοι στην απολογία τους στην Συνέλευση της Πέμπτης 8/3/18, όπου ζητούμε να μπει ως θέμα ΗΔ για να τοποθετηθούν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν και να πάρουμε αποφάσεις.
Καλούμε επίσης κάθε έντιμο εργαζόμενο στο ΙΓΜΕ ή παράταξη να πάρει μέρος στην συζήτηση καταδικάσει το απαράδεκτο αυτό γεγονός.
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν καταλάβουν το λάθος τους και ζητήσουν μια συγνώμη για να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕØ Επισυνάπτεται η καταγγελία του μέλους μας Δημήτρη Μπάτη προς το ΔΣ της ΟΜΕΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ


Αθήνα 1/3/2018
Προς: ΔΣ ΟΜΕ
Κοινοποίηση: Σε όλους τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ
                       ΕΣΤΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σήμερα στις 12.10 περίπου, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της ΟΜΕ, συν. Δημήτρη Καραγιάννη και μου είπε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γεν Γραμματέα του Συνδικάτου ΙΓΜΕ, Δημ. Γαλανάκη, με εξουσιοδοτεί μετά από συνεννόηση με όλα τα μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ (επειδή ο ίδιος ή άλλο μέλος της ΟΜΕ δεν ήταν δυνατό να προλάβουν να έρθουν στην συνάντηση), να παραστώ ως εκπρόσωπος της ΟΜΕ στην συνάντηση που θα είχε το Συνδικάτο ΙΓΜΕ με εκπρόσωπο του ΥΠΕΝ για τα καυτά μας θέματα που παραμένουν άλυτα. Το δέχτηκα άμεσα και το θεώρησα μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπήσω την ΟΜΕ σε αυτή την κρίσιμη συνάντηση. Μου τόνισε δε, ότι αυτό το έκανε σαφές στον Γαλανάκη.
Όταν όμως ήρθε η στιγμή να ανέβουμε στο ΥΠΕΝ για την πραγματοποίηση της συνάντησης, ο Πρόεδρος και Γραμματέας του Συνδικάτου, αρνήθηκαν κατηγορηματικά την παρουσία μου στην συνάντηση….(!) Έκπληκτος ρώτησα γιατί δεν δέχονται την εκπροσώπηση της ΟΜΕ; Για να λάβω την «δημοκρατική» απάντηση ότι: «εμείς ζητήσαμε μόνο από το Προεδρείο και δεν δεχόμαστε ..απλά μέλη του ΔΣ…»
Χαρακτηριστικό είναι το παρασκήνιο που το έμαθα αργότερα, ο Γαλανάκης προσπάθησε να πείσει τον Χάρη Σμυρνιώτη να εκπροσωπήσει αυτός την ΟΜΕ, ο οποίος, προς τιμήν του αρνήθηκε κατηγορηματικά, αφού έτσι και αλλιώς εκπροσωπούταν ως μέλος ΕΓ του Συνδικάτου ΙΓΜΕ, αποδεικνύοντας την εντιμότητα και το ήθος του!
Πρωτοφανής απαράδεκτη, αλαζονική, απαξιωτική, φασίζουσα συμπεριφορά προς την ΟΜΕ από Βουγιουκαλάκη, Γαλανάκη στην ιστορική 41χρονη πορεία του Συνδικάτου μας!
Συνάδελφοι μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ ζητώ στο προγραμματισμένο ΔΣ της ΟΜΕ που έχουμε την Δευτέρα 5/3/2018 να ενταχθεί το θέμα αυτό στην Η/Δ για συζήτηση και για σχετική απόφαση αντιμετώπισης της πρωτοφανής απαράδεκτης συμπεριφοράς προς την Ομοσπονδία μας από το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ.
Καλώ επίσης κάθε έντιμο εργαζόμενο στο ΙΓΜΕ ή παράταξη ή συνταξιούχο να καταδικάσει το απαράδεκτο αυτό γεγονός.

Δημήτρης Μπάτης, μέλος στο ΔΣ της ΟΜΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια: