15 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ Για την προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστικών στελεχών στα μεταλλεία βωξίτη της Εταιρείας ΕΛΜΙΝ - Β ΩΞΙΤΕΣ ΑΕ .



Αρ. Πρωτ: 308                                                                                   Αθήνα, 15.5.2017


 Για την προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστικών στελεχών στα
 μεταλλεία βωξίτη  της Εταιρείας ΕΛΜΙΝ - Β ΩΞΙΤΕΣ ΑΕ .

 Μετά  από  καταγγελία  του  επιχειρησιακού  Σωματείου  των  εργαζομένων  στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων της μεταλλευτικής Εταιρείας ΕΛΜΙΝ - ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ. που βρίσκεται στο 51 ο χιλ .της Ε.Ο ΛΑΜΙΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΣ  ,για μια ακόμη φορά η εργοδοσία προσπαθεί  να  δημιουργήσει  κλ ί μα   τρομοκράτησ ης   στους  εκλεγμένους  συνδικαλιστές προκειμένου να αποτρέψει τις όποιες συνδικαλιστικές αντιδράσεις  υπάρχουν ιδιαίτερα όσον αφορά την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας  που προβλέπονται από την μεταλλευτική νομοθεσία.
  
Με ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιολογίες επέβαλε ποινή αργίας 5 ημερών στον συνάδελφο  πρόεδρο  του  επιχειρησιακού  Σωματείου  γιατί  ουσιαστικά  η  εργοδοσία
 ‘’ενοχλείται ’’  από την  συνδικαλιστική δράση και περισσότερο δε  όταν αυτή εκφράζεται
και  μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων όπως της επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας .
  
Συγκεκριμένα   και τρεις μέρες πριν την επιβολή της εκδικητικής ποινής επιτροπή υγιεινής και Ασφάλειας -με την συμμετοχή του Προέδρου του Σωματείου σαν εκλεγμένο μέλος της επιτροπής - ,σε περιοδεία της σε υπόγεια στοά όχι μόνο διαπίστωσε παραβίαση των προβλεπόμενων μέτρων αλλά κινδύνευσε και η ίδια η ζωή τους από πτώση μεγάλου όγκου από την οροφή της στοάς που ήταν  αξεσκάρωτη.
Σημειωτέον   ότι   αυτή   η   εργοδοτική   τακτική   τρομοκράτησης   και   φίμωσης   των
συνδικαλιστών αποτελεί συχνό φαινόμενο όπως για παράδειγμα η πρόσφατη ποινή που προσπάθησε να επιβάλει στον αντιπρόεδρο του Σωματείου Χειριστών και η οποία βέβαια κατέπεσε στα αρμόδια όργανα που έγινε η προσφυγή.
Για μια ακόμη φορά   ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  την εργοδοσία της ΕΛΜΙΝ - ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε. για  τις συγκεκριμένες    ξεπερασμένες  αντισυνδικαλιστικές  και  αντεργατικές  της  πρακτικές   οι οποίες  σε  καμιά  περίπτωση  δεν  πρόκειται  να ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 
ΤΟ Υ  ΣΥΝΔ Ι Κ ΑΤ Ο Υ  
Ο Αγώνας για καλύτερες συνθήκες εργασίας ειδικά σε θέματα που αφορούντην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων τα οποία είναι και αδιαπραγμάτευτα,  θα είναι  ΔΙΑΡΚΗΣ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ .


Την  ΚΑΛΟΥΜΕ   να ανακαλέσει την εκδικητική ποινή. Μια νέα  δικαίωση ενός συνδικαλιστή από  τα  αρμόδια  όργανα  που  θα  προσφύγει,  για  μια  ακόμη  φορά  θα  την   ΕΚΘΕΣΕΙ
 ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ   όχι μόνο   στα μάτια των εργαζομένων της αλλά και στην  ευρύτερη κοινωνία που προσπαθεί να προβάλλει το κοινωνικό της προφίλ.


 ΚΑΛΟΥΜΕ  την Επιθεώρηση Μεταλλείων να προβεί άμεσα σε επιτόπιο έλεγχο .


Τέλος    ΚΑΛΟΥΜΕ   όλους  τους  εργαζόμενους  να  είναι  συσπειρωμένοι  γύρω  από   το Συνδικάτο   τους   και    ΟΛΟ Ι    ΜΑΖΙ    ΣΑΝ    ΜΙΑ    ΓΡΟΘΙΑ    να   αντιπαλέψουν   αυτές   τις συμπεριφορές   οι   οποίες   ξεκάθαρα   αποσκοπούν   στην   αύξηση   της    εργοδοτικής κερδοφορίας  σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνθηκών εργασίας τους.







ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: