24 Μαΐου 2017

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προκλητική χρυσαυγίτικη επίθεση στους αγώνες των εργαζομένων και στο Συνδικάτο τους

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Μάη 2017    Σελίδα 15

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ

Προκλητική χρυσαυγίτικη επίθεση στους αγώνες των εργαζομένων και στο Συνδικάτο τους

Η φασιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή έδωσε ξανά τα διαπιστευτήριά της ως εχθρός των εργατικών αγώνων, τονίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ



Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

Στους αγώνες των εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και του Συνδικάτου τους επιτίθεται ανοιχτά η ναζιστική Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο της, ως δύναμη κρούσης του κεφαλαίου κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Συγκεκριμένα, σε Ερώτηση βουλευτή του φασιστικού μορφώματος που υποβλήθηκε στις 10 Μάη, κατηγορείται το Συνδικάτο των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ για «άσκηση και επιδίωξη μικροκομματικών συμφερόντων ιδιοτελών συνδικαλιστών» και ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός εάν «έχει την πρόθεση η Πολιτεία και εάν ναι, με ποιόν τρόπο, να απαλλάξει από τα ευτελή μικροπολιτικά συνδικαλιστικά μικροσυμφέροντα το ΙΓΜΕ προκειμένου αυτό να επιτελεί απερίσπαστο το σημαντικό για την Εθνική Οικονομία έργο του;»...

Τη θρασύτατη επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, ενώ ανακοινώσεις καταγγελίας της ΧΑ και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου εξέδωσαν το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Αποκαλύπτεται ξανά ο ρόλος της ΧΑ ως μακριού χεριού των εργοδοτών

Οπως επισημαίνεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, η χρονική στιγμή που η Χρυσή Αυγή εκδηλώνει την επίθεσή της δεν είναι τυχαία, «σήμερα που το ΙΓΜΕ βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες κρίσεις λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του ΥΠΕΝ, αλλά και συνολικότερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εδώ και 2 μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και το ΙΓΜΕ είναι σε λειτουργική παραλυσία».

Η φασιστική παρέμβαση της ΧΑ «για μια ακόμη φορά αποκάλυψε το δήθεν αντισυστημικό πρόσωπό της», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι και υπογραμμίζουν: «Δεν μας εκπλήσσει το μίσος που έχει ενάντια στα Συνδικάτα, διότι το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και το Συνδικάτο μας την κατήγγειλε σαν μια εγκληματική οργάνωση, που φτάνει ακόμα και στη δολοφονία όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, αποδεικνύοντας ότι είναι το μακρύ χέρι των εργοδοτών». Και οι εργαζόμενοι προσθέτουν με νόημα: «Σε μια τέτοια συγκυρία κρίσης για το ΙΓΜΕ, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ο υπουργός απαντήσει στην Ερώτηση που καταθέτει η ΧΑ και τι θα πει...».

Στο μεταξύ, σήμερα, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσής τους, προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη 1 το μεσημέρι. Διεκδικούν: Αμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ, ορισμό διοίκησης και άμεση μισθοδοσία του προσωπικού, αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων (αποζημιώσεων, χρηματοδότησης έργων, προσλήψεων). Ακόμα, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε περίπτωση που δεν δοθούν άμεσα λύσεις.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Δίνοντας απάντηση στην προκλητική επίθεση της ΧΑ, το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Η φασιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έδωσε μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήριά της ως εχθρός των εργατικών αγώνων.

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, μέσω της οποίας επιτίθεται στους αγώνες των εργαζομένων του ΙΓΜΕ και του Συνδικάτου τους για την προστασία των θέσεων εργασίας και των μισθών τους.

Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής απέδειξαν ξανά το ρόλο τους, εξυπηρετώντας τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και σε αυτόν τον κλάδο που θέλει να βάλει στο χέρι, αλλά και των κυβερνήσεων και των αντεργατικών πολιτικών διαχρονικά. Εχθρός τους είναι οι αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, που με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης κατήγγειλαν τον ρόλο της Χρυσής Αυγής και συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν τη νέα αυτή πρόκληση της Χρυσής Αυγής και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ. Να γενικευτεί η καταγγελία και η απομόνωση της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς».



Δεν υπάρχουν σχόλια: