30 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΚΤΟΥ ΙΓΜΕ 30-6-2017


Αχαρνές, 30-6-2017
Α.Π. 155/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, με μαζική συμμετοχή και ενωτικό, αγωνιστικό φρόνημα, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, 29.6.2017, αγωνιστική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαιτώντας εξηγήσεις και καταγγέλλοντας τόσο τον Υπουργό όσο και συνολικότερα την Κυβέρνηση για το γεγονός ότι είναι ήδη για τρεις μήνες απλήρωτοι, με το Ινστιτούτο για τέταρτο μήνα χωρίς Διοίκηση και σε λειτουργική παράλυση.
Για μια ακόμη φορά κ. Σταθάκης ήταν “εξαφανισμένος”, χωρίς να δίνεται από τους συμβούλους και γραμματείς του γραφείου του ούτε καν μια υπόσχεση για το αν και πότε θα δει τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, αφήνοντάς τους χωρίς έλεος στην τύχη τους και το ΙΓΜΕ στην απαξίωση με τελικό στόχο όπως φαίνεται την διάλυση του.
Παρά τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, ότι το ΥΠΕΝ διατίθεται έγκαιρα να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους το ακριβές περιεχόμενο της “δρομολογούμενης” ρύθμισης, ο κ. Σταθάκης υπεράνω Πρωθυπουργού, αρνείται να το γνωστοποιήσει, προφανώς να μη αποκαλυφθεί έγκαιρα ένα νομικό πραξικόπημα που ετοιμάζει για εμάς χωρίς εμάς με αιφνιδιαστική ψήφιση του στην Βουλή. Φαίνεται πως η μόνη ανάπτυξη που δρομολογεί η κυβέρνηση είναι αυτή του ξεπουλήματος ακόμη και του ορυκτού πλούτου, για το οποίο δεν απαιτείται η παρουσία του ΙΓΜΕ με την σημερινή του μορφή και ρόλο. Παράλληλα ενδιαφέρεται για ένα νέο “ΙΓΜΕ”, με εργαζόμενους, νυν και τέως, χωρίς δικαιώματα.
Είναι προφανές ότι η οποιαδήποτε όμως άλλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ ισοδυναμεί με την ταφόπλακα στο ΙΓΜΕ, την ευθύνη για την οποία αναλαμβάνει πλέον η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, η ελληνική κοινωνία και όλοι οι σύμμαχοι φορείς που διαχρονικά στηρίζονται και στηρίζουν το ΙΓΜΕ, απαιτούν λύσεις και θα τις διεκδικήσουν ενωμένοι με συνεχείς δράσεις και κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου, για να επιτελέσει το έργο του προς όφελος του Λαού και του τόπου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!



Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: