27 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Ι.Γ.Μ.Ε. 27/7/2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.
"Στηρίζεται από το Π.ΑΜΕ."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                27 Ιουλίου 2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Λάβαμε χθες στις 2.27μμ ένα μαιλ από τον ΣΕΠ (2017_42), όπου με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι επιβεβαιώνει την συνάντησή του με τον νέο Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ..!
Ο ΣΕΠ κατά την προσφιλή του τακτική να παρεμβαίνει και να επεμβαίνει σε αρμοδιότητες που είναι αποκλειστικά του Συνδικάτου έκανε και τουλάχιστον 2 συναντήσεις με το γραφείο του Υπουργού ΠΕΝ και ίσως και με τον ίδιο τον Υπουργό το τελευταίο εξάμηνο, γεγονός για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση του Συνδικάτου αντέδρασε αστραπιαία και προειδοποίησε τηλεφωνικώς κατ αρχήν τον τότε σύμβουλο του Υπουργού ΠΕΝ και σήμερα Γ. Διευθυντή του ΙΓΜΕ κ. Τσαγκά για την αντιδημοκρατική αυτή πράξη του Υπουργείου να συναντά διασπαστικό σύλλογο που παρανόμως και παρατύπως υπάρχει στο ΙΓΜΕ. Επανέλαβε τη προειδοποίηση στην κα. Μπαριτάκη σε μια κινητοποίηση όταν συνάντησε το προεδρείο του Συνδικάτου και τέλος στην συνάντηση στις 25/5/2017 με το προεδρείο του Συνδικάτου παρουσία Σταθάκη, Τσαγκά, Καββαδία, Μπαριτάκη τους αναλύθηκε από το τότε προεδρείο για πιο λόγο δεν πρέπει να ξανασυναντήσουν αυτόν τον διασπαστικό σύλλογο και αν το πράξουν θα καταγγελθούν δημοσίως για έλλειψη Δημοκρατίας σε όλο το κίνημα αλλά και στα κόμματα.
Καλούμε το σημερινό ΔΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ να καταγγείλει δημοσίως αυτή την αντιδημοκρατική πράξη του Γενικού Διευθυντή του ΙΓΜΕ, που αφενός καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας, αφ εταίρου προτρέπει τον διασπαστικό σύλλογο να «συνδράμει» και οικονομικά να βρει νομικό «απέξω» να προτείνει ..τροπολογία για το ΙΓΜΕ…(!). Εξ άλλου τον εκθείασε μπροστά στον υπουργό που συμμετείχε δικαστικά εναντίων των συνταξιούχων, που τελικά «παρέσυρε» και δικό μας συνδικάτο να κάνει την ίδια ραγιάδικη πράξη. Μήπως αποσκοπεί να γίνει και πάλι το ίδιο; Δηλαδή αυτό που πρέπει να κάνει η Διοίκηση και η Κυβέρνηση να το κάνουν οι εργαζόμενοι και μάλιστα με δικά τους έξοδα;
Ευχόμαστε η Διοίκηση του Συνδικάτου να αντιδράσει επίσης αστραπιαία και να καταγγείλει με ΔΤ τον Γενικό Διευθυντή. Αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς και θα καταγγείλουμε και την Διοίκηση του Συνδικάτου για «πλάτες» στην διοίκηση, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις μας για διοικητικοκυβερνητικό συνδικαλισμό.
Λάβαμε επίσης την 2η ανακοίνωση του «ΕΝΙΑΙΟΥ», που εφ ενός θρασύτατα μας κατηγορεί για «διάσπαση», εξυμνώντας το αποτυχημένο κατά την τεκμηριωμένη γνώμη μας του «ενιαίου πεντασταυρίας», αφ εταίρου ψεύδεται όταν λέει ότι απορρίψαμε σύμπραξη σε αγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Η πρότασή μας ήταν ξεκάθαρη για Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο με όρους και προϋποθέσεις που το «ΕΝΙΑΙΟ» τις απέρριψε. Οι προϋποθέσεις που θέσαμε ήταν:
1.               Οι διευθυντές που πιθανόν να εκλεγούν, να παραιτηθούν από τα διευθυντικά τους καθήκοντα και να ασχοληθούν με τον συνδικαλισμό, έστω και αν δεν θα παίρναμε το προεδρείο.
2.               Να αποκλειόταν από το ψηφοδέλτιο όσοι από τους ήδη εκλεγμένους συνδικαλιστές, λειτούργησαν με κριτήρια διοικητικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού την τελευταία διετία και να γινόταν διερεύνηση στους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο μόνο αυτοί που έδειξαν συνέπεια και αγωνιστικότητα, άσχετα τι ψηφίζουν στις εκλογές.
3.               Σε καμία περίπτωση να μην συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο καραμπινάτοι διοικητοκυβερνητικοι συνάδελφοι που κάποιοι από αυτούς τελικά μπήκαν στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΣΙ, αλλά και κάποιοι δεν τόλμησαν να βάλουν υποψηφιότητα.
4.               Η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση σταμάτησε, όταν ο Χ. Σμυρνιώτης πρότεινε στην ΚΕΣΙ με μαιλ του να συμμετέχουν όλοι μαζί σε ένα «Ενιαίο» ψηφοδέλτιο. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν θα συμμετείχε ποτέ σε μια τέτοια «συμμαχία» που δείχνει και το πραγματικό σκεπτικό της παράταξης του «Ενιαίου».
Το χειρότερο όμως που λέει στην ανακοίνωση το «ΕΝΙΑΙΟ» είναι ότι, συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιο τους, συναδέλφους που πολιτικά στηρίζουν το ..ΚΚΕ, δημιουργώντας την προβοκατόρικη ψευδή αίσθηση, ότι στο  «ΕΝΙΑΙΟ», συμμετείχε και ΚΚΕ…
Μπορεί η παράταξη αυτή όπως έγινε να είναι ένα πολιτικοσυνδικαλιστικό αλλαλούμ, αλλά αυτή η προβοκάτσια είναι καθόλα απαράδεκτη. Βέβαια ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να είναι ο καθένας ό,τι δηλώσει ανεξάρτητα τι πράττει, όμως οι ταξικές δυνάμεις –το ΠΑΜΕ- παραμένουμε αταλάντευτα στη λογική ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Πάντως καλό θα ήταν έστω και τώρα να κάνουν αυτοκριτική όσοι πρωτοστάτησαν στη «λογική» του «Ενιαίου», όπου όλοι χωράνε και πόσο βοήθησε αυτή η «λογική» την ΚΕΣΙ να παίξει το παιχνίδι του δήθεν «ανεξάρτητου» και «ενωτικού» ψηφοδελτίου.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε. που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, άργησε να εμφανιστεί στον χώρο μας, αλλά θα παραμείνει και θα συνεχίσει Αγωνιστικά. Κατανοούμε τους συναδέλφους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο μας, ή να μας ψηφίσουν και δίστασαν και τελικά στήριξαν το «ΕΝΙΑΙΟ» αλλά και την ΚΕΣI, λόγω της αγωνίας για το αύριο του Συνδικάτου που ήρθε με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Όμως, πιστεύουμε ότι θα καταλάβουν από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν, ότι η μη εκλογή έδρας στο ΔΣ του Συνδικάτου της παράταξης μας, θα είναι μια απώλεια, η οποία θα πρέπει να αναπληρωθεί από την συσπείρωση στην παράταξη μας και τις ταξικές δυνάμεις  για να γίνει η φωνή μας δυνατότερη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι.Γ.Μ.Ε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: