06 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΙΓΜΕ 06/12/2017



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 

06/12/2017
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
 Δυστυχώς 6 μήνες μετά τις εκλογές του Συνδικάτου, επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες μας για εργοδοτοκυβερνητικό συνδικαλιστικό προσανατολισμό της παράταξης ΚΕΣΙ. Ο επικεφαλής της Γ. Βουγιουκαλάκης, πρώην επικεφαλής της ομάδας ΣΥΡΙΖΑ - ΙΓΜΕ και μετέπειτα ομάδας ΛΑΕ – ΙΓΜΕ, η οποία τώρα έχει διασπαστεί, αλλά ο ίδιος ανοιχτά επιμένει ότι παραμένει σε αυτό το κόμμα, το οποίο κόμμα (ΛΑΕ) παρά τις δημόσιες καταγγελίες μας, η ΛΑΕ δεν δήλωσε μέχρι στιγμής ότι δεν είναι μέλος του. Η παράταξή του νίκησε στις εκλογές αφού συνεργάστηκε με όλους αυτούς που έβριζε τα προηγούμενα χρόνια, πρώην σεπίτες (η και νυν ακόμη, θα αποκαλυφθεί σύντομα), διάφορα διευθυντικά στελέχη του ΙΓΜΕ που έπαιξαν ύποπτο έως και προδοτικό ρόλο για το ΙΓΜΕ, καθώς και πασόκους, συριζαίους, νεοδημοκράτες, δημιουργώντας ένα παρα-πολιτικοσυνδικαλιστικό «μείγμα», όπου στις εκλογές της 7ης Ιούλη 2017 κατέλαβαν 7 από τις 11 έδρες του ΔΣ, παρασύροντας μαζί τους πολλούς συναδέλφους καλοπροαίρετους, οι οποίοι συνεχίζουν να τους στηρίζουν, διότι πιθανόν κατά την γνώμη μας δεν έχουν ακόμη κατανοήσει την επικίνδυνη συνδικαλιστική τακτική που ακολουθεί η κεσι με στόχο και σκοπό να χάσουμε όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς και την ΕΘΝΙΚΗ. Δεν μας εκπλήσσει αυτή η τακτική αφού είναι απόλυτα «εναρμονισμένη» με τις επιταγές της ευρωενωσιακής τροικανικής συγκυβέρνησης που συμφωνούν μαζί της όλα τα αστικά κόμματα του ευρομονόδρομου, που με λύσσα θέλουν να μας αρπάξουν από τα εργασιακά ότι μας απόμεινε, αλλά και να οδηγήσουν το ΙΓΜΕ σε αδιέξοδο, μαρασμό, ξεπούλημα κλείσιμο.  
Αντί λοιπόν ως όφειλαν να ασκήσουν ασφυκτική αγωνιστική πολιτική πίεση σε διοίκηση, ΥΠΕΝ, κυβέρνηση, τους αθωώνουν συνειδητά «ανακαλύπτοντας» τον μεγάλο εχθρό του ΙΓΜΕ, τους ..συνταξιούχους που διεκδικούν την μισθολογική τους αποζημίωση, διεκδίκηση η οποία την παλεύουμε και οι εν ενεργεία με το ίδιο σκεπτικό, αφού οι όροι του συμβολαίου είναι και όροι της ΣΣΕ.  Με την μέθοδο αυτή που ακολουθούν, επιδιώκουν να δώσουν αφορμή στον ΥΠΕΝ να κάνει πράξη την απειλή του: με νομοθετική ρύθμιση (νομικό πραξικόπημα που δεν το έκανε ούτε η χούντα) να μας φάει όλα τα λεφτά της ΕΘΝΙΚΗΣ. Έτσι θα έχει από τα 2 συνδικαλιστικά σωματεία του ΙΓΜΕ (σεπ – συνδικάτο) πλήρη συναίνεση, για να κάνει «δημοκρατικά» την βρώμικη δουλειά του.
Ο Υπουργός ΠΕΝ έδειξε καθαρά τις προθέσεις του για το ΙΓΜΕ και με απάντηση στην αναφορά του Βουλευτή Νικολόπουλου (στις 27/11/2017 Αρ. Πρωτ. 3392), και είναι αποκαλυπτικότατος. Απορούμε για πιο λόγο δεν σας την κοινοποίησε το Συνδικάτο. Σας το κοινοποιούμε εμείς.
Η παράταξη ΚΕΣΙ είναι τόσο προσανατολισμένη στον εργοτοκυβερνητικό συνδικαλισμό, που δεν ανέχεται πλέον καμία άλλη φωνή αντίστασης και γνώμης από τις άλλες παρατάξεις, προσβάλλοντας πολλές φορές του εκλεγμένους συναδέλφους του ΕΝΙΑΙΟΥ, επιβάλλοντας «αυτοκρατορική ηγεμονία», ξεχνώντας βέβαια ότι: α) η μεγάλη πλειοψηφία που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι είναι οριακή και εύθραυστη και β) ότι στην Ε.Γ. του Συνδικάτου είναι 2 μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ, ο ένας με το αξίωμα του Αντιπροέδρου. Έφτασε στο σημείο ο «πρόεδρος» του Συνδικάτου να τους κατηγορεί χυδαία, γιατί έκαναν ενέργειες σχετικά με την συντόμευση της διαδικασίας του ΟΜΕΔ, την στιγμή που ο ίδιος και η παράταξη του, κωλυσιεργούν εσκεμμένα και την σαμποτάρουν για να μην φέρουν σε «δύσκολη» θέση την διοίκηση και την  στενοχωρήσουν…!
Έφτασαν δε, σε έσχατο σημείο γελοιότητας, στην επίσημη ανακοίνωση του Συνδικάτου (30-11-2017 Α.Π 225) να παρουσιάζει ως «κινητοποίηση» την κυριλάτη ανώδυνη παρουσία του ΓΔ την Δευτέρα 27/11/17 στο Αμφιθέατρο που τον κάλεσε ο «πρόεδρος» του Συνδικάτου αυτοβούλως, να τον «προστατεύσει» για μια ακόμη φορά τον από την οργή των εργαζομένων. Δεν σεβάστηκε καν την ομόφωνη απόφαση που είχαμε πάρει την προηγούμενη Παρασκευή. Δεν εξέδωσε ακόμη καμία καταγγελτική ανακοίνωση εναντίον του ΓΔ για την απαράδεκτη επίθεση του στους Βακαλόπουλο Σμυρνιώτη στην κινητοποίηση που είχαμε πραγματοποιήσει στις 27/9/17 στο ΔΣ του ΙΓΜΕ, μη σεβόμενος ούτε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Όποτε γουστάρει ο «πρόεδρος» του Συνδικάτου συνομιλεί τηλεφωνικά ή συναντά τον ΓΔ χωρίς παρουσία και άλλων μελών της Ε.Γ. ή του Δ.Σ. του Συνδικάτου, λες και είναι προσωπική του υπόθεση.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η στάση των ΚΕΣΙαίων με τον επικεφαλής του και δυστυχώς «πρόεδρο» του Συνδικάτου, λειτουργούν συνειδητά ως πραιτοριανοί, του ΓΔ, της Διοίκησης του ΙΓΜΕ, του ΥΠΕΝ, της Κυβέρνησης, της Τρόικας του Συστήματος. Για την ΕΘΝΙΚΗ υποκριτικά παριστάνουν ότι με νέο δικηγόρο ή με νέα νομική τακτική θα κερδίσουμε στα αστικά δικαστήρια την στιγμή που ταυτόχρονα άλλαξαν την τακτική διεκδίκησης προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η επίθεσή μας στα δικαστήρια εναντίον σε όσους την διεκδικούν με εκτελεστές αποφάσεις να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, είναι ..ορθή τακτική. Όταν και εμείς θα έχουμε εκτελεστές αποφάσεις (αν πότε) πως θα διεκδικήσουμε την καταβολή των χρημάτων μας; Θα είναι το Συνδικάτο εναντίον μας;
Ο «πρόεδρος» του Συνδικάτου τρέμει την καταγγελτική φωνή της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και των μελών μας παρόλο παριστάνει τον αδιάφορο στις γραπτές καταγγελίες μας. Απείλησε κατ επανάληψιν (στα δήθεν «ανοικτά» ΔΣ που υποσχόταν προεκλογικά), ότι θα πετάξει έξω από τις συνεδριάσεις το μέλος μας Δημήτρη Μπάτη, επειδή τον ενοχλούν οι παρεμβάσεις του. Ειδικά στο τελευταίο ΔΣ, στις 29/11/17, όταν το μέλος της ΕΓ Χ. Σμυρνιώτης πρότεινε στο ΔΣ να πάρουν απόφαση για απεργία στις 14/12/2017 έστω και αν η ΓΣΣΕ δεν πάρει απόφαση, αντέδρασε ο «πρόεδρος» λέγοντας ότι δεν θα ακολουθήσει μη νόμιμες αποφάσεις εκτός ΓΣΕΕ, διότι το ΠΑΜΕ είναι …κόμμα! Το μέλος μας ζήτησε το λόγο για παρέμβαση για να του εξηγήσει ότι το ΠΑΜΕ δεν είναι κόμμα, αλλά Συνδικαλιστικό Μέτωπο, που είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, ενωτικό και επιδιώκει να έχει στις γραμμές του τις πιο ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Έχει πανελλαδικά χαρακτηριστικά και ρίχνει το βάρος του σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους χώρους και τους κλάδους παραγωγής, του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα. Και επιπλέον το ΠΑΜΕ ήταν σε όλους τους Αγώνες μας Σύμμαχος με έμπρακτη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις. Παράλληλα του θύμισε ότι το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ συμμετείχε στις 1/11/2014 στο πανελλαδικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν πάνω από 1280 σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, καθώς στις 19/11/2016 στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη, όπου συνυπογράψαμε μαζί με άλλα 530 σωματεία πρόταση για επαναφορά των ΣΣΕ που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή, αλλά απορρίφτηκε από την κυβέρνηση συριζα-ανελ. Το μέλος μας Δημήτρης Μπάτης απάντησε στα παραπάνω παρά την «απαγόρευση». Ο «πρόεδρος» τον απείλησε ότι θα τον «πετάξει» έξω από το ΔΣ…! Τοοοση «δημοκρατία». Οι υπόλοιποι παρόντες της ΚΕΣΙ δε, (Γαλανάκης, Λιονάκης Τσελεπίδης) στο συγκεκριμένο συμβούλιο «αποφάσισαν» και αυτοί ότι το ΠΑΜΕ είναι …κόμμα..(!) ενώ αυτοί δήλωσαν «ακομμάτιστοι»…. (εδώ γελάμε, τα συμπεράσματα δικά σας). Σε προηγούμενο ΔΣ επίσης έγινε παρόμοιο επεισόδιο όταν το μέλος μας του είπε ότι αυτά που προτείνει η ΚΕΣΙ ως νέα τακτική του Συνδικάτου ξεπερνάει και τον σεπ…
Συνάδελφοι, οι μάσκες της ΚΕΣΙ έπεσαν και φάνηκαν οι προθέσεις της. Άξιος ο μισθός τους! Είναι πλέον επικίνδυνοι και ύποπτοι και έχουμε χρέος να σας τους καταγγείλουμε και απορούμε πραγματικά τι θα κερδίσουν στο τέλος οι ίδιοι από την ήττα όλων διεκδικήσεων μας…;;;


Η Κυβέρνηση αυτή είναι αδίστακτη και δεν θα διστάσει με τους «συνεργάτες» της (βουλευτές, αστικά κόμματα, υπουργούς, δικαστικό σώμα, ΜΑΤ, διοικήσεις, κυβερνητικούς συνδικαλιστές) να μας ληστέψει οτι εργασιακά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, με όποιο τρόπο μπορεί, για να ολοκληρώσει ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα Συνδικάτα έχουν υποχρέωση να αντισταθούν και να ανατρέψουν την βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική. Κανείς δεν θα κατηγορήσει το Συνδικάτο αν πράξει το καθήκον του, έστω και αν η κυβέρνηση καταφέρει να μας ληστέψει τα δικαιώματα μας. Η αδράνεια όμως και πολύ περισσότερο η συναίνεση με έναν «άλλο τρόπο», τους καθιστά υπόλογους σε όλους μας και κυρίως σε αυτούς που κορόιδεψαν και τους υπέκλεψαν την ψήφο τους.
Όμως, εμείς ψηφίσαμε εμείς αποφασίσαμε! Θα θέλαμε πάρα πολύ να διαψευστούμε στις προφητικές καταγγελίες μας και συνεχίσουμε δυναμικά αγωνιστικά και ενωμένοι για να κατακτήσουμε όπως πάντα τα δικαιώματα μας. Παρότι δεν έχουμε έδρα στο ΔΣ θα βοηθούσαμε σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη τα μέλη μας βοηθούν όσο μπορούν την λειτουργία του Συνδικάτου σε ότι είναι θετικό με την εμπειρία που απόκτησαν από τα προηγούμενα χρόνια στην εκλεγμένη θητεία τους. Για εμάς δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά τακτικής και εκφράζουμε την έντονη διαφωνία και την σύγκρουση μας πλέον με την πλειοψηφούσα παράταξη κεσι, της οποίας δεν της έχουμε καμία απολύτως  εμπιστοσύνη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αλλά και την παράταξη ΕΝΙΑΟ, που έχουν κατανοήσει την προδοσία των αγώνων μας από την κεσι, να συντάξουμε ένα ΕΝΙΑΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με σκοπό της όσο πιο δυνατό σύντομης ανατροπής της επικίνδυνης τακτικής που θα μας οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα. Αλλοίμονο αν τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν την βρώμικη «δουλειά». Καλούμε επίσης και όσους εγκλωβίστηκαν στο ψηφοδέλτιο της κεσι, εκλεγμένους ή μη και τους έχει απομείνει το ελάχιστο φιλότιμο να την εγκαταλείψουν το συντομότερο, πριν είναι αργά για όλους μας.
Απαντάμε στον «πρόεδρο» του Συνδικάτου και σε όλους τους κουτοπόνηρους κεσιείς που επιμένουν ότι το ΠΑΜΕ είναι κόμμα, κοινοποιώντας τις τελευταίες δράσεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όπου πέταξαν έξω τους εργατοπατέρες (και στα δικά μας σύντομα), αλλά και στις χθεσινές δυναμικές κινητοποιήσεις εναντίον της Κυβέρνησης για να μην περάσει την αντεργατική (ν)τροπολογία για το 50+1 απόφαση για απεργία από τα συνδικάτα.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ!
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΟΜΟΥΣ!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Όπλο των εργατών η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» - Μαχητική καταδίκη της νέας κυβερνητικής αθλιότητας (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Φωτορεπορτάζ από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το δικαίωμα της απεργίας
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΑΤΡΑΣ
Σε Κέντρο Αγώνα μετατράπηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ενόψει της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, ενάντια στη νοθεία και την απάτη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Καλούμε επίσης σε μαζική συμμετοχή όλους τους συναδέλφους στην Απεργία της 14/12/17 σε συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ που αγωνίζονται με συνείδηση για τα συμφέροντα της Εργατικής Τάξης και όχι για τα συμφέροντα εργοδοτών - κυβέρνησης!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ 


                                                                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: