06 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπάθησε να φέρει άρον άρον τροπολογία που χτυπά το δικαίωμά μας στην απεργία, προς ψήφιση στην Βουλή σήμερα.
Η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας βάζει νέα εμπόδια και περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας, με τον τρόπο λήψης απόφασης για την κήρυξη της. Η κίνηση αυτή έγινε στα πλαίσια της συμφωνίας κυβέρνησης - «θεσμών» για την 3η αξιολόγηση.
Η υπουργός εργασίας είναι η πρώτη υπουργός που θα περιορίζει συνδικαλιστικά δικαιώματα, αφού ο προηγούμενος νόμος που περιείχε ανάλογες προβλέψεις, ανάγεται στην δεκαετία του ’70. Στόχος τους είναι να περιορίσουν το δικαίωμά μας στον αγώνα, στην πάλη των εργατών απέναντι στην αντεργατική πολιτική, και για αυτό την φέρνουν την τροπολογία άρον - άρον για να μας πιάσουν στον ύπνο.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για τον HELLAS SAT. Ωστόσο μετά τις άμεσες αντιδράσεις, η κυβέρνηση εμφανίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, να αναδιπλώνεται μέσω άτυπης ενημέρωσης «non paper» του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθεί σήμερα... για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο!
Μετά την απόσυρση της τροπολογίας το Συνδικάτο ΙΓΜΕ αναστέλλει την όποια κινητοποίηση προγραμμάτιζε για σήμερα.
Επειδή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει οποιαδήποτε απαίτηση των «θεσμών» της ΕΕ και του ΣΕΒ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική επιφυλακή και επαγρύπνηση γιατί στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης θα ξαναφέρει την τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν με κάθε δυνατό τρόπο στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματισθεί από τα Συνδικάτα (ΑΔΕΔΥ κ.ά) στις 12 το μεσημέρι σήμερα στη Πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: