21 Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Συναντήσεις με κόμματα
Αθήνα, 21/3/2018 Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε χθες ο πρώτος κύκλος συναντήσεων με τα κόμματα του κοινοβουλίου, που είχαμε αιτηθεί με σημείωμά μας πριν αρκετές ημέρες, με μοναδικό βασικά αίτημα την αντιμετώπιση του προβλήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς η σχετική τροπολογία λήγει στις 7/7/18.
Συναντήσαμε τον κ. Σκρέκα από τη Ν.Δ., τον κ. Δανέλη από το ΠΟΤΑΜΙ και τον κ. Αρβανιτίδη από το ΠΑΣΟΚ.
Με τον κύριο Σκρέκα είχαμε μια εκτενή συζήτηση κυρίως για το ρόλο και την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΙΓΜΕ. Ήταν σχετικά επιφυλακτικός, δεν δεσμεύτηκε για οποιαδήποτε δράση και μας ζήτησε να του στείλουμε μια συνοπτική και ουσιαστική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας ύπαρξης του ΙΓΜΕ και των δράσεων που αυτό έχει ή/και μπορεί και πρέπει να έχει για την υπηρέτηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας (είχε ζητηθεί από τον ίδιο το ίδιο κείμενο σε προηγούμενη συνάντηση με το προηγούμενο Προεδρείο του Συνδικάτου). Δεσμευτήκαμε ότι θα το έχει στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Με τον κ. Δανέλη υπήρξε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος. Ο ίδιος πρότεινε την προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας – παρέμβασης προς τον κ. Σταθάκη μέσω μιας διακομματικής επιτροπής βουλευτών που γνωρίζουν και στηρίζουν το αίτημα και στη συνέχεια, εάν δεν αποδώσει αυτό, την πιθανή κατάθεση επερώτησης, καθώς και την υποστήριξη της ημερίδας που προγραμματίζουμε στα μέσα Απριλίου.
Με τον κ. Αρβανιτίδη υπήρξε επίσης γόνιμος διάλογος, στηρίζοντας την ιδέα της διακομματικής παρέμβασης και επισημαίνοντας ότι τα πεδία που θεωρεί ότι μπορούν να αποδώσουν επίσης κάποια εξέλιξη είναι α) παρεμβάσεις σε επιτροπές της Βουλής που συζητούν αυτό το διάστημα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΙΓΜΕ, π.χ. στην Επιτροπή Υδατικών Πόρων που συνέρχεται αύριο. β) Σύνταξη και κατάθεση σχετικής επερώτησης και γ) ενεργή στήριξη της ημερίδας.
Έχουμε ορίσει επίσης συνάντηση με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τις 22/3/18 και με αυτή του ΚΚΕ στις 23/3/18.
Παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη δρομολόγηση της ημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: