06 Μαρτίου 2018

Προς:Πρόεδρο και Γεν.Γραμματέα Δ.Σ του Συνδικάτου ΙΓΜΕ



Αρ. πρωτ:636Αθήνα, 6 Μάρτη 2018
Προς:Πρόεδρο και Γεν.Γραμματέα Δ.Σ του Συνδικάτου ΙΓΜΕ

Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018,μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τουΓραμματέα του Δ.Σ  του Συνδικάτου του ΙΓΜΕ προς τον Πρόεδρο της ΟΜΕ,ζητήθηκε η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας  στην  προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΝ προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα του Ινστιτούτου και των εργαζομένων σε αυτό.

Επειδή η επικοινωνία έγινε μόλις λίγες ώρες πρίν την επικείμενη συνάντηση και αφού διαπιστώθηκε για λόγους αντικειμενικούς ότιήταν αδύνατη η φυσική παρουσία μελών του Προεδρείου της ΟΜΕ,αποφασίστηκε η εκπροσώπηση της ΟΜΕ να γίνει από το μοναδικό συνάδελφο μέλος του Δ.Σ.που είχε την δυνατότηταλόγω του ότι ήταν και εργαζόμενος του ΙΓΜΕ, γεγονός  που γνωστοποιήθηκε στο Συνδικάτο.

Τελικά και όπως ενημερωθήκαμε από το μέλος του Δ.Σ.  που εκπροσωπούσε την ΟΜΕ, έξω απότο Υπουργείο,το προεδρείο του Συνδικάτου του γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να παραστεί στην συνάντηση σαν εκπρόσωπος της ΟΜΕ – παρότιήταν εξουσιοδοτημένος-με τοαιτιολογικό ότι είχε καλεστεί το Προεδρείο και όχι μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ.

Το Δ.Σ.της ΟΜΕ,στην χθεσινή του συνεδρίαση, ομόφωνα χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική που δεν προάγει το κλίμα ενότητας μεταξύ των εργαζομένων και καλής συνεργασίας των συλλογικών οργάνων.

Τέλος και ανεξάρτητα από αντίστοιχα συμβάντα  που - μέσα από μια καλόπιστη αυτοκριτική διάθεση- πρέπει να απομονωθούν και να μην αποτελούν σημείο αναφοράς, η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται με όλες της τις δυνάμεις  στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της με απόλυτο σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων που εκφράζουν τον θεσμό και όχι τα πρόσωπα που το εκπροσωπούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: