23 Νοεμβρίου 2018

ΠΕΡΙ …ΑΓΩΓΩΝ και άλλων «προτάσεων» του «Συνδικάτου»…


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ
23/11/2018
ΠΕΡΙ …ΑΓΩΓΩΝ και άλλων «προτάσεων» του «Συνδικάτου»…
Αντί το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ να αξιοποιήσει τους συμμάχους μας και να κηρύξει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ολική απόσυρση τους εκτρώματος ΕΑΓΜΕ, που ως φαίνεται θα  ψηφιστεί μέχρι τον Γενάρη του 2019, υλοποιώντας την απειλή του ο ΥΠΕΝ είτε απελευθερωθούν οι κατασχεμένοι λογαριασμοί του ΙΓΜΕ είτε όχι, επαναπαύεται στην πιθανή χρονική παράταση 1 μηνός και το χειρότερο παροτρύνει τους συναδέλφους σε μία συλλογική αγωγή για τα αναδρομικά του 4093 για τους κενούς μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο το κύρος του Συνδικάτου από την μία και από την άλλη «απαλλάσσει» τον Σταθάκη και την Κυβέρνηση από αγωνιστικές «βαρβαρότητες» για να ψηφίσει το έκτρωμα ΕΑΓΜΕ ανενόχλητος και να πάει η Κυβέρνηση «ήρεμα» στην προεκλογική περίοδο.
Θρασύτατα δε υποστηρίζει και «υπόσχεται» στους συναδέλφους «πριμοδότηση» από το Συνδικάτο σε όσους συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη αγωγή σε συγκεκριμένο και μόνο Δικηγορικό γραφείο..(!).
Αυτή είναι μια απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συνδικάτου (κεσι) που είναι καθόλα κατάπτυστη διότι:
1.       Ενδεχόμενα να φέρει σε διαμάχη όλα τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει εργολαβικά από συναδέλφους για την αποκατάσταση των μισθών μας από τις περικοπές του 4093.
2.      Απαλλάσσει τον βραχνά στην κυβέρνηση από τις Αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τους συμμάχους μας, οπότε θα οδηγηθεί ανενόχλητη στην ψήφιση του εκτρώματος ..ΕΑΓΜΕ, που επί της ουσίας βάζει ταφόπλακα στο ΙΓΜΕ, καθώς και σε όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα, όλου του προσωπικού του Ινστιτούτου ανεξάρτητα σχέσεως εργασίας, που θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
3.      Κανένας δικαστής δεν θα πάρει εύκολα θετική απόφαση για εμάς όταν θα πρέπει να επιδικάσει ποσά 2-5 εκατομμυρίων ευρώ.
4.      «Κοιμίζει» τους εργαζομένους σε μια προσδοκία του μέλλοντος, ότι αν κάποτε θα κερδίσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους στα ….δικαστήρια!
5.      Μας βάζει στην περιπέτεια του «εκκαθαριστή» ..ΕΑΓΜΕ, που ενδεχομένως θα πάρει ως και 20-30 χρόνια να μας «εκκαθαρίσει» και επί τους ουσίας να ροκανίσει και να καθαρίσει τα δεδουλευμένα μας.
6.      Ενδεχόμενα εάν «πετύχει» αυτό το κάλεσμα-γκάλοπ της κεσι για συμμετοχή με μαιλ (στην αρχή) στην επικίνδυνη αυτή αγωγή, να υπάρξουν ποινικές ευθύνες Συνδικαλιστών αλλά και συμμετεχόντων στην Αγωγή αυτή.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΣΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
1.      Κανένας συνάδελφος να μην συμμετάσχει σε αυτό το ύποπτο και ύπουλο γκαλοπ-κάλεσμα.
2.      Κανένας να μην δεχτεί οποιαδήποτε «πριμοδότηση» από το Συνδικάτο για αυτή την βρώμικη αγωγή. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν όταν πληρώναμε δικηγόρους ή Καθηγητές για γνωματεύσεις, συμπληρώναμε τα πόσα με έκτακτη εισφορά. Ο καθένας ας πάρει την ευθύνη του για ότι κάνει δικαστικά και να πληρώσει το ανάλογο κόστος στον δικηγόρο του.
3.     Άμεσο πρόγραμμα πιεστικών κινητοποιήσεων να αποτραπεί η μεγαλύτερη ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΓΜΕ.
4.      Ανατροπή συσχετισμών στις αποφάσεις για να σταματήσει η κεσι να χρησιμοποιεί μια πλειοψηφία συναδέλφων ως «πλάτες» στις βρώμικες δουλειές που διαβουλεύεται.
5.      Να μην ξανατολμήσουν να πάνε μόνοι τους Πρόεδρος – Γραμματέας σε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, αλλά και δικηγόρους. Αν το ξανά-πράξουν να διαγραφούν από αυτό το Συνδικάτο.
6.      Να ξεκαθαρίσουν οι σεπίτες που είναι διπλοεγγεργραμμένοι και στα δυο σωματεία, που τελικά θέλουν να είναι μέλη, μεταξύ αυτών και ο Γ. Γρ. του Συνδικάτου.
7.      Να πάρουν ανοιχτή θέση και οι άλλες παρατάξεις συνολικά για όλα τα ζητήματα.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2017 ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ!!!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΚΕΣΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ» ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ «ΚΥΡΙΟΙ»….

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Να συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Νοέμβρη.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: