15 Μαρτίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



Αθήνα, 14/3/2019
 
Συνάδελφοι,
 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παράσταση διαμαρτυρίας στον κ. Γενικό Διευθυντή.

Όπως ορίστηκε και από τη συζήτηση στη Γενική μας Συνέλευση, η παράσταση είχε δύο στόχους:
• Να καταστεί διεξοδικά σαφές το περιεχόμενο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για τον τρόπο αντιμετώπισης της πορείας της ΕΑΓΜΕ και των σχετικών ενεργειών και αποφάσεων της Διοίκησης

• Να τεθούν τα καυτά άμεσα ερωτήματα για την έναρξη της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δράσης της ΕΑΓΜΕ, όπως: α) πότε θα καταβληθούν ξανά οι μισθοί μας καθώς και των απασχολούμενων ΣΕΟΧ, β) πότε θα καταστεί δυνατό να επαναλειτουργήσει η ερευνητική δραστηριότητα και να κινηθεί το προσωπικό, κ.α.

Σε σχέση με το περιεχόμενο της απόφασής μας θεωρούμε ότι κατέστη σαφέστατο στον κ. Γενικό, παρά το ότι αυτός, προσποιούμενος ότι δεν κατανοεί, έθετε ζητήματα «εφαρμογής του νόμου» για τα θέματα που αυτός δεν έχει ορίσει, όπως π.χ. ο Κανονισμός Εσωτερικών Εργασιών κ.α. Υπερέβη δε εαυτόν, όταν ερμηνεύοντας κατά την άποψή του το νόμο και παρουσίασε ως οριζόμενη από το νόμο την απομάκρυνση των 13 συναδέλφων που διέπονται από τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Σε σχέση με τα ερωτήματα που τέθηκαν δεν πήραμε σαφή απάντηση για κανένα. Μας διαβεβαίωσε ότι «θα πληρωθούμε», χωρίς να διευκρινίζεται το πότε. Ίδιες ασαφείς απαντήσεις τόσο χρονικά όσο και ως διαδικασία εκτέλεσης, πήραμε και για όλες τις αντίστοιχες ερωτήσεις που τέθηκαν.

Συνάδελφοι,
 Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι ο κ. Γενικός Διευθυντής, εκδηλώνοντας άλλη μια φορά την αλαζονική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του, μας πληροφόρησε ότι στο Δ.Σ. της επόμενης Τετάρτης που προγραμματίζεται θα υπάρχει εισήγηση όχι μόνο για τη διαπιστωτική πράξη κατάταξης των εργαζομένων στην ΕΑΓΜΕ ως προς το βαθμό και το κλιμάκιο, αλλά ότι θα φέρει εισήγηση για την πλήρη τοποθέτηση όλων των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες, με ορισμούς προϊσταμένων, αρμοδιοτήτων κλπ.
 Εμείς του δηλώσαμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, τέτοια πρακτική δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί. Οι απειλές και ο εκφοβισμός, ότι αυτό θα σημαίνει πως θα έχουν την ευθύνη οι εργαζόμενοι αν δεν θα λειτουργήσει η ΕΑΓΜΕ, δεν μας πτοούν.
 Με βάση τα νέα δεδομένα και τη στάση της Διοίκησης, συγκλήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου αύριο Παρασκευή και συγκαλείται Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18/3, η συμμετοχή στην οποία δεν χρειάζεται να τονίσουμε πόσο απαραίτητη είναι


Δεν υπάρχουν σχόλια: