03 Απριλίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ





Αθήνα, 3/4/2019 

Συνάδελφοι,
 Ζητήσαμε και είχαμε σήμερα, πριν από την προγραμματισμένη σύγκλιση του Δ.Σ. του Συνδικάτου μας, συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΑΓΜΕ, για να πληροφορηθούμε τυχόν εξελίξεις, κυρίως σχετικά με τη μισθοδοσία μας και την προοπτική επαναλειτουργίας των έργων. 
Δυστυχώς και για τα δύο θέματα η προοπτική είναι απελπιστική.

Σε ότι αφορά τη μισθοδοσία, καθώς αυτή συνδέεται α) με την έγκριση νέου προϋπολογισμού που απαιτεί σχετικό ΦΕΚ, προϋπολογισμός που δεν είναι ακόμα έτοιμος και αναμένεται να ετοιμαστεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, β) με την υποβολή στη συνέχεια αίτησης χορήγησης της επιχορήγησης για το φορέα, γ) την έγκρισή της στη συνέχεια και την εκταμίευση του ποσού στο λογαριασμό ΕΑΓΜΕ, η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι στην πλέον αισιόδοξη εκδοχή θα ολοκληρωθεί και θα καταστεί δυνατό να πληρωθούμε στα τέλη Μαΐου!!

Σε ότι αφορά τα έργα, διαφαίνεται – στο πιο αισιόδοξο σενάριο, η δυνατότητα της πληρωμής των μισθών των ΣΕΟΧ αρχές Μαΐου, δεν είναι όμως δυνατόν να εκτιμηθεί πότε θα επανεκκινήσουν ουσιαστικά τα έργα. Το βέβαιο είναι ότι ο ΕΛΚΕ είναι αδύνατο να λειτουργήσει μέσα στο 2019, οπότε εάν καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση, αυτή θα λειτουργήσει σε αναλογία με τις παλαιότερες διατάξεις που ίσχυαν για το ΙΓΜΕ.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι επιβεβαιώνονται τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια που είχαμε διατυπώσει ως προοπτική λειτουργίας του νέου φορέα. Επιβεβαιώνεται πόσο εγκληματική ήταν η ενέργεια της διάλυσης του ΙΓΜΕ και της προώθησης του σ.ν ίδρυσης της ΕΑΓΜΕ

Καθώς είναι αυτονόητο ότι αδυνατούμε να αναμένουμε το τέλος Μαΐου για να μας καταβληθούν οι μισθοί μας, στο Δ.Σ. του Συνδικάτου που ακολούθησε αποφασίστηκε ομόφωνα, και θα συζητηθεί και στην αυριανή ενημερωτική συγκέντρωση του προσωπικού που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30, να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της ΕΑΓΜΕ που συνέρχεται αύριο στις 13:45 και να απαιτηθεί να έχει εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η πίστωση και η διαδικασία πληρωμής των μισθών μας πριν από το Πάσχα. Διαφορετικά θα αποφασίσουμε τις μορφές δράσης και κινητοποιήσεων για την επίτευξη του στόχου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: