10 Μαΐου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς: Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς:  Πρωθυπουργό  Α. Τσίπρα
Υπουργό ΠΕΝ Γ. Σταθάκη
Διοίκηση ΙΓΜΕ (νυν Ε.Α(χ).Γ.Μ.Ε.
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
Ιδιαίτερη Κοιν. : Θ. Δρίτσα
Χ. Καφαντάρη

Δεν προλάβαμε να καταγγείλουμε την αντεργατική και αντιερευνητική στάση της Διοίκησης ΙΓΜΕ (νυν Ε.Α(χ).Γ.Μ.Ε.) και γενικότερα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προθύμων για τη πλήρη λειτουργική απραξία του Ινστιτούτου και για το ότι έχει αφήσει τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ απλήρωτους από το Μάρτη (με αποτέλεσμα τη παρέμβαση του ΣΕΠΕ) και πληροφορηθήκαμε την φασιστικής νοοτροπίας και πρακτικής στάση της Διοίκησης στις καταγγελίες του Εκπροσώπου και Αναπληρωτή Εκπροσώπου των εργαζόμενων στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΓΜΕ (νυν Ε.Α(χ).Γ.Μ.Ε)..
Στις καταγγελίες των Εκπροσώπων μας και του Συνδικάτου, μετά την απαγόρευση στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να χρησιμοποιήσει το Αμφιθέατρο (με πρόσχημα υπηρεσιακούς λόγους (!!!!),  μιας υπηρεσίας που δεν λειτουργεί), ότι από το 1976 δεν βρέθηκε Διοίκηση του ΙΓΜΕ να απαγορεύσει σε Προεκλογική περίοδο δράση και ομιλία κόμματος,  οι εκπρόσωποι της Διοίκησης με τη μέγιστη δυνατή αθλιότητα αιτιολόγησαν τη στάση τους ο μεν Γ. Δ/ντής Δ. Τσαγκάς (ανεπαρκές γεωλογικό μειράκιο) με μια τοποθέτηση “αρνηθήκαμε να το δώσουμε και σε υποψήφιους Δημάρχους και περιφερειάρχες (π.χ. Πατούλη) που το ήθελαν εκτός ωραρίου και δεν θα το δώσουμε σε κανένα κόμμα. Αν το δίναμε δεν θα είχαμε πρόβλημα να το δίναμε και στην Χρυσή Αυγή…(!)”, ο δε Πρόεδρος του ΙΓΜΕ κ. Κίμων Χρηστάνης (γερμανοτραφής νεκροθάφτης του ΙΓΜΕ ως συνεπής κολαούζος του Τσαγκά) τοποθετήθηκε στο ίδιο πνεύμα συνταυτιζόμενος πλήρως. Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ Δ. Καββαδία, τα μέλη Η. Καμουζής και Στ. Καλαϊτζίδης επικρότησαν δια της σιωπής τους.
Σήμερα 9 Μάη μέρα της  Αντιφασιστικής νίκης των Λαών με τη κατάληψη του Ραϊχσταγκ από το Κόκκινο Στρατό, με τα εκατομμύρια νεκρών Ελλήνων και Σοβιετικών πολιτών από τους Ναζί, δεν ντράπηκαν οι Διοικούντες του ΙΓΜΕ να απαγορεύσουν στο Κομουνιστή  Σ. Χαλβατζή (γνωστό από τη Αντιδικατορική δράση του) Προεκλογική ομιλία στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, που ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις τους, τιμούν το ΚΚΕ για τους αγώνες του και την έμπρακτη στήριξη του στο ΙΓΜΕ.
Και είναι απορίας άξιο να μας αιτιολογήσουν:
 ο κατά τα άλλα “Αντιδεξιός” Α. Τσίπρας πως με τέτοιους Διοικούντες κτίζεται η «Προοδευτική Συμμαχία»;
O συνεπέστατος προς τους εργοδότες του ΣΜΕ Γ. Σταθάκης πως θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου που διέλυσε ο ίδιος;
Aλλά και οι “αγωνιστικοί κοινοβουλευτικοί  συμπαραστάτες του ΙΓΜΕ” Θ. Δρίτσας, Χ. Καφαντάρη πως αντιλαμβάνονται την αναβάθμιση του Ινστιτούτου,  με τέτοια πολιτικά σκουπίδια που διοικούν το ΙΓΜΕ (νυν Ε.Α(χ).Γ.Μ.Ε)..;
Μετά από όλα αυτά ας πάρουν το εξής μήνυμα όλοι τους, ότι όχι μόνο δεν αποτελούν την “πρώτη φορά αριστερά” αλλά ότι δεν μπορούν  να κοροϊδεύουν “όλους για πάντα”.
Οι  υποσχέσεις για επιστροφή του 1 Δις από τα κλεμμένα 15 Δις του Ελληνικού λαού δεν αποτελεί πρόσχημα για τη νέα υποκλοπή της ψήφου των εργαζόμενων και ιδιαίτερα του ΙΓΜΕ και ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αμερικανονατοϊκής έμπνευσης συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί ούτε πατριωτική ούτε διεθνιστική πολιτική., ούτε πρότυπο για το ξεπούλημα Κύπρου και Αιγαίου.
Και επειδή ο λαός λέει δείξε μου τους φίλου σου να σου ποιός είσαι ” με Τσαγκαρο – Χρηστάνηδες”  δεν μπορεί να ξεγελαστεί κανείς στο ΙΓΜΕ, ακόμη και αυτοί που κάνουν σήμερα τα τσιράκια της Διοίκησης.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι Κυβερνώντες και Διοικούντες ότι 100 xρόνια αγώνες και θυσίες του ΚΚΕ δεν πρόκειται να καμφθούν από τρομοκρατικές και αυταρχικές ενέργειες, των πολιτικών νάνων της Διοίκησης του ΙΓΜΕ (νυν Ε.Α(χ).Γ.Μ.Ε.)
Το ΚΚΕ θα στηρίξει και τους νέους αγώνες των εργαζόμενων στο Ινστιτούτο και το ΙΓΜΕ θα ξανά επανασυσταθεί και θάναι ντάλα μεσημέρι.
Αγαπητοί “σύντροφοι” τελειώσανε τα ψέματα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Καληνύχτα Αλέξη, Γιώργο, Θοδωρή, Χαρά, αυτός ο κόσμος ΚΕΜΑΛ θα αλλάξει και με φωτιά και με τσεκούρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: