16 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Αθήνα, 16/5/2019
 Α.Π. 28/6.2 

ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:
 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 

Δυόμισι μήνες μετά τη διάλυση του ΙΓΜΕ με το ν. 4602/8-3-19 και την ίδρυση της ΕΑΓΜΕ, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ συνεχίζει να μη λειτουργεί τίποτα στη νέα Αρχή.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση οικονομικά. Όσοι ψηφίζουν στην επαρχία τους στερείται και η δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν τα έξοδα μετακίνησης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και προγραμματίζουν για την επόμενη εβδομάδα αγωνιστικές κινητοποιήσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας, στο Μαξίμου την Τρίτη 21/5, στις 13:00 και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 22/5 στις 13:00.
Απαιτούν να βρεθεί άμεσα τρόπος καταβολής μέρους των δεδουλευμένων τους ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ψηφίσουν.
 Μετά δε τη θετική εξέλιξη της αναμόρφωσης της πρότασης προϋπολογισμού του 2019, όπου προβλέπεται σημαντικό ποσό για την κάλυψη δικαστικών αποφάσεων που αφορούν βασικά τις μισθολογικές απαιτήσεις μας των αναδρομικών των παράνομων παρακρατήσεων 7/ 2013-7/2018, ζητάμε να υιοθετηθεί από την ΕΑΓΜΕ η άποψη του νομικού της συμβούλου ότι η καταβολή τους είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις που μας έχουν συμπαρασταθεί μέχρι σήμερα να συνεχίσουν με κάθε τρόπο την ενεργή συμπαράστασή τους στον αγώνα μας για επιβίωση και για μια κρατική γεωλογική υπηρεσία αντάξια του ΙΓΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: