12 Μαΐου 2019

Η κινητοποίηση των εργαζομένων ακύρωσε προσπάθεια παρεμπόδισης ομιλίας του ΚΚΕ στο ΙΓΜΕ

ΤΕ ΤΟΠΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η κινητοποίηση των εργαζομένων ακύρωσε προσπάθεια παρεμπόδισης ομιλίας του ΚΚΕ στο ΙΓΜΕ

Την προσπάθεια της Διοίκησης του ΙΓΜΕ να μην επιτρέψει ομιλία του ΚΚΕ στο Ινστιτούτο καταγγέλλει η ΤΕ Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρική Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν άφησαν να περάσει αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση της Διοίκησης.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ και έχει στηρίξει τα αιτήματά τους. Μέλη και στελέχη του κόμματος έχουν δεκάδες φορές περιοδεύσει και μιλήσει στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου φιλοξενούμενα από τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο τους.
Τις προηγούμενες ημέρες συνέβη κάτι πρωτοφανές για τον συγκεκριμένο χώρο. Ενόψει της περιοδείας και ομιλίας του σ. Σ. Χαλβατζή στο ΙΓΜΕ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 10/5, η Διοίκηση του Ινστιτούτου απάντησε εγγράφως σε σχετική αίτηση του κόμματος ότι το αμφιθέατρο δεν μπορεί να παραχωρηθεί για «υπηρεσιακούς» λόγους.
Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια και από την εξέλιξη των πραγμάτων οι «υπηρεσιακοί λόγοι» εξέλειπαν. Απλά η Διοίκηση του ΙΓΜΕ, ως γνήσιος εντολοδόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελε να παραχωρήσει την αίθουσα στο ΚΚΕ.
Μάλιστα έφθασε στο σημείο να εξισώσει το ΚΚΕ με την εγκληματική ναζιστική ΧΑ καθώς ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε απαντώντας στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων ήταν ότι «αν δώσουμε την αίθουσα στο ΚΚΕ θα πρέπει μετά να τη δώσουμε και στη Χρυσή Αυγή αν μας τη ζητήσει».
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ δεν άφησαν να περάσει αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση της Διοίκησης. Με την αποφασιστική στάση τους το αμφιθέατρο άνοιξε και η ομιλία πραγματοποιήθηκε αναδεικνύοντας τους στεριωμένους με πολύχρονους αγώνες δεσμούς του ΚΚΕ με τους εργατοϋπαλλήλους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.
Η Κομματική Οργάνωση Τοπικής Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτό το περιστατικό.
Η κυβέρνηση προσπαθεί, πίσω από την "αντιφασιστική - προοδευτική" μάσκα που φορά, να κρύψει το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης του κεφαλαίου.
Δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν.
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού μπορεί να δοθεί απάντηση. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια του λαού, για να περάσει στην αντεπίθεση, για τη λαϊκή αντιπολίτευση παντού, απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου που θα έρθουν».
Πηγή 902.gr
https://www.902.gr/eidisi/politiki/190567/i-kinitopoiisi-ton-ergazomenon-akyrose-prospatheia-parempodisis-omilias-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια: