06 Μαΐου 2020

ΑΤΟΦΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 116 Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΓΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΓΜΕ

Αχαρνές, 06.05.2020

Με την αγαστή συναίνεση της πλειοψηφίας του Συνδικάτου, που μας «έσωσε»!
ΑΤΟΦΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 116
Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΓΜΕ
ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Εν μέσω πανδημίας και υποτιθέμενης «αυτοσυγκράτησης» η κυβέρνηση ΝΔ ξεσάλωσε! Εφάρμοσε την λαϊκή ρήση «Τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε, έξη».
Το Φθινόπωρο του 2019, με το Πολυνομοσχέδιο (περιορισμός ως κατάργηση κλαδικών ΣΣΕ, φακέλωμα συνδικάτων και εργαζόμενων, γύψο στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ιδιωτικοποίησεις κλπ), πριν τις γιορτές με το Ασφαλιστικο-συνταξιοδοτικό Βρούτση-Κατρούγκαλου (παγίωση και νομιμοποίηση περικοπών, σπρώξιμο στην ιδιωτική ασφάλιση, κλπ) και επί κορονοϊού με τις ΠΝΠ (αναστολή ΣΣΕ, μισή δουλειά- μισή αμοιβή, πάνω από 100 χλ. απολύσεις μόνο τον Μάρτη, επιδόματα- βοηθήματα ψίχουλα κλπ) και χθες με το Περιβαλλοντοκτόνο Νόμο που σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΓΜΕ- (τραβεστί ΕΑΓΜΕ) θα μας επέστρεφε (δήθεν) τα κλεμμένα του 25% και σύμφωνα με την τακτική της Πλειοψηφίας του Συνδικάτου εν όψη της δικαίωσης μας έπρεπε να κάνουμε τα «ήσυχα» παιδία (καταπίνοντας αυθαιρεσίες και αντεργατικές πράξεις της Διοίκησης).
Μόλις χθες ολοκληρώθηκε στην Βουλή από την ΝΔ το καταστροφικό «σώσιμο» του περιβάλλοντος με δυσμενείς επιπτώσεις στις περιοχές Natura, στα δάση, στην πυκνότητα οικιστικής δόμησης, νομιμοποίηση καταπάτησης καμένων δασών, με διευκολύνσεις στους Τσιμεντοβιομήχανους, Μεταλλευτικές επιχειρήσεις (ο ΣΜΕ ακόμη να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την ΟΜΕ για Κλαδική ΣΣΕ) και παράλληλα αφενός με δωράκια σε κολλητούς (από 4500 Ευρώ δώσανε 8.500 στο Δ/νοντα Σύμβουλο της ΕΔΥΕ Α.Ε. στα πετρέλαια) και αφετέρου με χθεσινή ΠΝΠ μετέθεσε από τον ερχόμενο Ιούνιο στον Ιανουάριο του 2021 το νέο ύψος του εθνικού κατώτατου μισθού που κατά κυβερνητικές εκτιμήσεις θα πρόβλεπε μια αύξηση 20-30 Ευρώ.
Σε ότι αφορά τα άρθρα 98 (Σμύριδα) κα 116 (ΙΓΜΕ) πέρασαν ατόφια χωρίς καμία τροποποίηση ή προσθήκη, καταληστεύοντας από τους σμυριδεργάτες της Νάξου τα 2/3 των ενσήμων συνταξιοδότησης του 2019 και από τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ τους παρανόμως (με βάση τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ) παρακρατηθέντες μισθούς μας της περιόδου 2013-2018.
Και το ακόμη χειρότερο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία είναι αφενός το κλείσιμο του Δημόσιου Μεταλλείου της Σμύριδας οδηγώντας τα ορεινά χωριά του νησιού στο μαρασμό και την ερήμωση και αφετέρου με τον διορισμό του εκκαθαριστή στην «τραβεστί ΕΑΓΜΕ» που θα είναι ο οριστικός νεκροθάφτης του ΙΓΜΕ, στην ολοκλήρωση του εγκλήματος που πέρυσι διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΙΓΜΕ, δηλ. της Γεωλογικής-Μεταλλευτικής έρευνας του Ορυκτού Πλούτου.
Πόσο δίκιο είχαμε  (παρά τις σε βάρος μας καταγγελίες του Βουγιουκαλάκη), όταν αναλύαμε το μελλοντικό ρόλο του εκκαθαριστή με βάση την πείρα του εκκαθαριστή –σφαγέα της ΛΑΡΚΟ που θα στείλει στην ανεργία πάνω από 2000 μόνιμους και εποχιακούς εργαζόμενους!!

Η κυβέρνηση αναμένεται να ευχαριστήσει θερμά τον Γ. Δ/ντή για τις υποκριτικές του ικανότητες, τον Βοηθό Γ. Δ/ντή (που ως μέλος της Διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ αποφάσιζε την ομόφωνη στήριξη του ΙΓΜΕ, ενώ τώρα απειλεί με τον εκκαθαριστή να αναλάβει ολοκλήρωση του θεάρεστου έργου κατασυσκοφάντησης του ΙΓΜΕ του αείμνηστου Κωστόπουλου!), αλλά και την ηγεσία της ΚΕΣΙ για την άψογη συνεργασία της με την Διοίκηση και την σθεναρή της αντίσταση σε όποια φωνή αντίστασης κατά του εκρώματος ΕΑΓΜΕ, αλλά και την επανίδρυση του ΙΓΜΕ, καθώς και την επιστροφή όλων των κλεμμένων για όλους. Άξιος ο μισθός τους, για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους..(!)
Να θυμίσουμε άλλη μια φορά ότι μετά την φιάσκο κινητοποίηση πέρυσι στην ψήφιση του εκτρώματος ΕΑΓΜΕ, που με την καθολική σε συμμετοχή 24ωρη Πανελλαδική απεργία, μας πήγαν έξω από την Βουλή όταν ήδη είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο και ότι μέχρι σήμερα καμία κινητοποίηση δεν έγινε, ούτε καν μια διαμαρτυρία!

Εμείς ως ΕΑΜ ΙΓΜΕ, αθεράπευτα αισιόδοξοι και «εύπιστοι», περιμένουμε όπως Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας ανακοίνωσαν ότι δεν θα σταματήσουν να «αγωνίζονται». Ελπίζουμε να πήραν το μάθημα τους και ότι δεν θα δούμε και άλλα κατορθώματα στο μέλλον που θα δοξάζουν την ΕΑΓΜΕ και τους εκάστοτε διοικούντες του.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η κοινωνία δεν έχασε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το ερευνητικό ΙΓΜΕ, όσες Χριστουγεννιάτικες φιέστες και αν κάνει η Διοίκηση και όσο και αν μεθοδεύει με 100χρονες προϊστορικές αναφορές να θολώσει την εικόνα και την προσφορά του ΙΓΜΕ, γιατί όλη η Ελλάδα ξέρει την προσφορά του και ο λαός μας δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ του.

Σαν ΕΑΜ δεν θα παραιτηθούμε από αυτόν τον αγώνα!
Ενώ και οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, δεν θα  χάσουν τα δεδουλευμένα τους αν άμεσα η πλειοψηφία του Συνδικάτου υιοθετήσει τις προτάσεις μας για ΑΜΕΣΗ 2ημερη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ και 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και αγωνιστική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ καταγγελίας στο ΥΠΕΝ τηρώντας όλα τα υγειονομικά προβλεπόμενα.
Η κατάσταση γίνεται πλέον περίπλοκη και ο αγώνας θα πρέπει να ενταχθεί, προκειμένου με τους συμμάχους μας και όλη την κοινωνία να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πολιτική για το Ινστιτούτο και τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ που θα συνεχιστούν για:


ΕΝΑ ΙΓΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!

Η Ε.Γ. του ΕΑΜ-ΙΓΜΕ

Μπορείτε να το κατεβάσετε σε word από εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: