22 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΑΓΜΕ 22/9/21

 Συνάδελφοι,

 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΑΓΜΕ, του οποίου είχαμε ζητήσει τη σύγκλιση για να γίνει ενημέρωση του Δ.Σ. από τους δικηγόρους που χειρίζονται υποθέσεις της υπερβάλλουσας μείωσης (25%) (Α. Μανίκα και Δ. Βογιατζή) και το νομικό μας σύμβουλο, σε ότι αφορά τις τελευταίες πρωτόδικες και εφετειακές αποφάσεις οι οποίες αναγνωρίζουν τη διαδοχή του ΙΓΜΕ από την ΕΑΓΜΕ, τις δυσκολίες που εισάγει η τελευταία σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου και τη δυνατότητα υπέρβασής τους, με σαφή στόχο την επίτευξη πολιτικής λύσης του θέματος που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.

 Υπήρξε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα. Διευκρινίστηκε άλλη μια φορά από τη Διοίκηση ότι και αυτή στοχεύει στο ίδιο αποτέλεσμα και συμφωνήθηκε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει ένας κύκλος συναντήσεων και συζητήσεων μεταξύ των δικηγόρων, του νομικού μας συμβούλου, του νομικού συμβούλου της διοίκησης και του μέλους του Δ.Σ. ΕΑΓΜΕ δικηγόρου κ. Κουτκιά, που θα συντονίζεται από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Στόχος θα είναι να συνταχθεί ένα υπόμνημα το οποίο θα τεθεί για έγκριση στο Δ.Σ. της ΕΑΓΜΕ και στη συνέχεια θα προωθηθεί στο ΥΠΕΝ, υπόμνημα το οποίο θα αναλύει και θα τεκμηριώνει τις δυνατότητες να υπάρξει πολιτική λύση με νομοθετική ρύθμιση.

 Κρίνουμε ιδιαίτερα θετική αυτή την εξέλιξη και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το ταχύτερο δυνατό.

 Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στο σημερινό Δ.Σ. εγκρίθηκε α) ο Πίνακας των θέσεων εργασίας της ΕΑΓΜΕ που πρέπει να λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και εξουσιοδοτήθηκε ο Γ.Δ. για να προβεί στις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην έγκρισή του από το ΥΠΕΝ και στην καταβολή του επιδόματος, και β) το νοσοκομειακό βοήθημα για συνάδελφο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
 
Ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων


Δεν υπάρχουν σχόλια: