23 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΕΑΓΜΕ 23 9 2021

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΕΑΓΜΕ

Αχαρνές, 23.09.2021

Συνάδελφοι,

Σήμερα στο ΔΣ του Συνδικάτου συζητήθηκε και το ζήτημα της εκλογής του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΑΓΜΕ.

Ο νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων εξελέγη τον Ιούλιο του 2018 για τριετή θητεία μαζί με μένα ως αναπληρωτή του. Δηλαδή οι εργαζόμενοι επέλεξαν τους εκπρόσωπους τους με την εντολή να τους εκπροσωπήσουν μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Άρα ο η θητεία αυτή έχει υπερβεί την εντολή μέχρι στιγμής  κατά 3 μήνες, αλλά ο εκπρόσωπος αρνείται να παραιτηθεί και θέλει να την υπερβεί και άλλο, μη σεβόμενος την ετυμηγορία των συναδέλφων μας.

Τι πιο λογικό και τι πιο νόμιμο, με την ευκαιρία των εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου, να γίνουν και οι εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΑΓΜΕ, όπως άλλωστε γινόταν επί δεκαετίες όταν συνέπιπταν οι εκλογές Συνδικάτου και εκπροσώπου, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον ν.3429/2005 οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων διεξάγονται από την εφορευτική επιτροπή της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και παρουσία δικαστικού εκπροσώπου.

Ο σημερινός εκπρόσωπος ο οποίος επιμένει να μην τίθεται στην κρίση των εργαζομένων, ίσως γιατί του χρειάζεται χρόνος να αναπληρώσει την αδιαφορία και την αλαζονεία του προς τους εντολείς του-εργαζόμενους τους οποίους παρά τα 3 χρόνια θητείας του  δεν ενημέρωσε ποτέ αλλά ούτε το Συνδικάτο για τα θέματα, τις αποφάσεις και τις παρεμβάσεις του στο ΔΣ παρά μόνο μετά από πίεση της παράταξής μας.

Δεν ενημέρωνε ούτε εμένα ως αναπληρωτή του από τον Σεπτέμβρη του 2019, (όταν η νυν Διοίκηση με πέταξε έξω από τα συμβούλια),  για τα θέματα για μεγάλο διάστημα, αλλά και όταν τελικά από τον περασμένο Νοέμβριο επείσθη να με ενημερώνει, η ενημέρωση ήταν λειψή ή λίγη ώρα πριν το ΔΣ.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα και καθυστερημένα (μετά από τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο!!) παρατηρείται μια έστω αραιή κινητικότητα ενημέρωσης με θέματα βέβαια από ψιλοάσχετα μέχρι και κάποια σημαντικά αλλά επιλεγμένα και «πιασιάρικα».

Να σημειωθεί ότι ορισμένα θέματα που είχαν κάποια θετική κατάληξη όπως του μείζονος νοσηλευτικού, έγινε με δική μου πίεση και του ΕΑΜ και μετά από πολύ καιρό «αποφάσισε» ότι πρέπει να διεκδικηθεί αλλά με πολλή κωλυσιεργία από τους «συνεργάτες» του.

Επί 3 και πλέον χρόνια δεν υπήρξε μόνο ανύπαρκτος και καλός «συνεργάτης» της Διοίκησης αφού δεν μας ενημέρωνε ποτέ τι γινόταν στα ΔΣ, μας αποκάλυψε πριν 10 μέρες στην συνάντηση με τους Δικηγόρους όταν δεν υπάρχει κωδικός για εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων από την ΕΑΓΜΕ…

Επειδή τυγχάνει να είναι και πρόεδρος στο Συνδικάτο, προστάτευε και «φρόντισε» τόσο καλά τους εργαζομένους όταν πριν 2 μήνες περίπου μου επιτέθηκε στο ΔΣ του Συνδικάτου ότι για την συνάδελφο που προσπαθούσαμε να σώσουμε από την απόλυση, που αποφάσισαν υπ. Παράγοντες και παραγοντίσκοι της ΕΑΓΜΕ, είπε καθαρά: «θέλεις να την βοηθήσεις διότι είναι δικό σου ψηφαλάκι και έπρεπε να είχε απολυθεί από χρόνια»… Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

Είναι ο καλύτερος και πιο «βολικός» για την Διοίκηση Κυβέρνηση και σύστημα διότι όχι μόνο δεν τους ενοχλεί, αλλά τους προστατεύει από κάθε Φωνή των εργαζομένων. Ετσι αν παραταθεί παράτυπα η θητεία του, μπορούν να απολαμβάνουν οι διευθυντοδιοικητικές παρέες του  την «ευχάριστη ατμόσφαιρα» που έχουν διαμορφώσει.

Για πιο λόγο άραγε ό ίδιος αρνείται αυτές τις εκλογές; Φοβάται μην τις χάσει; Έκανε τίποτα κακό;;;

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των εκλογών για τον εκπρόσωπο των εργαζόμενων στο ΔΣ είναι παραχάραξη της θέλησης των εργαζόμενων.

Υπό αυτές τις συνθήκες τον καλώ να παραιτηθεί και να πάμε ομαλά σε εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων, ταυτόχρονα με τις εκλογές του Συνδικάτου, για να ανανεωθεί η εντολη των εργαζομένων σε εκπρόσωπο που αυτοι θα επιλέξουν!

Ουδείς έχει το δικαίωμα να μην σέβεται την εντολή των εργαζόμενων!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΓΜΕ ΤΩΡΑ!!!!

Δημήτρης Μπάτης

Αναπληρωτής Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΑΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: