26 Ιουλίου 2022

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΓΜΕ


Αθήνα, 26/7/2022

Α.Π.  31/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ – ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 Παρατείνεται η ανησυχία των εργαζομένων στην ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ), καθώς οι εξελίξεις σχετικά με τη σημαντική εκκρεμότητα της μη ομαλής μισθολογικά και εργασιακά κατάστασης που έχει προκύψει κατά τη μεταφορά των εργαζομένων από το πρώην ΙΓΜΕ στην νυν ΕΑΓΜΕ, δεν διαφαίνεται να καταλήγουν σε άμεση ψήφιση της τροπολογίας που έχει καταθέσει ο Υπουργός ΠΕΝ για την επίλυση του προβλήματος.

Παρά το ότι ο Υπουργός ΠΕΝ επέμεινε στην κατάθεση και έγκριση της τροπολογίας, σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που ψηφίζεται εντός των επόμενων ημερών, αυτό δεν έχει δρομολογηθεί λόγω της μη συγκατάθεση του Υπουργείου Οικονομικών.

Εμείς απευθύναμε έκκληση στον Υφυπουργό Οικονομικών κύριο Θ. Σκυλακάκη, ενημερώνοντάς τον αναλυτικά μέσω επιστολής μας τόσο για το ιστορικό και θεσμικό πλαίσιο, όσο και για το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η τροπολογία, τονίζοντας ότι μπορεί να ψηφιστεί χωρίς επιβάρυνση του τρέχοντος προϋπολογισμού. Δηλώσαμε επίσης διαθέσιμοι σε μια συνάντηση με τον Υφυπουργό για να αναλυθεί η πρότασή μας και δια ζώσης.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν είχαμε καμία εξέλιξη.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ), αύριο Τετάρτη 27/7/23 στις 13:00,  θα επισκεφτεί το γραφείο του Κ. Υφυπουργού για να ζητήσει την συγκατάθεση του Υπ. Οικονομικών για την προώθηση και ψήφιση της τροπολογίας.

Καλούμε άλλη μια φορά, όλους όσους μας έχουν συμπαρασταθεί μέχρι σήμερα στον αγώνα μας για να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί αποτελεσματικά για την Πολιτεία και την κοινωνία, μια κρατική γεωλογική – μεταλλευτική υπηρεσία, να συμβάλλουν με όποιο τρόπο και μέσο μπορούν για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

                                               

Γιώργης Βουγιουκαλάκης                                 Δημήτρης Γαλανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: