27 Ιουλίου 2022

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

 



Α.Π.:  420                                                                                                               Αθήνα  27-7-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ εμπαίζονται από την πολιτική ηγεσία με την παρελκυστική τακτική της μετάθεσης της ευθύνης αποφάσεων.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ προσπαθούν εδώ και χρόνια να λυθεί το θέμα των παράνομα παρακρατηθέντων δεδουλευμένων τους. Πλήθος δικαστικών και πολιτικών αποφάσεων συνηγορούν στο δίκαιο του αιτήματος. Μετά από πολύχρονη προσπάθεια  να πεισθεί η ηγεσία του ΥΠΕΝ, συμφωνήθηκε να κατατεθεί ένα κείμενο τροπολογίας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν κλείσει η βουλή.

Και το κείμενο συμφωνήθηκε και κατατέθηκε.

Αλλά μαγειρεύτηκε ως συνήθως η γνωστή μεθόδευση του καλού Υπουργείου που εγκρίνει και του κακού Υπουργείου Οικονομικών που δεν εγκρίνει, εμπαίζοντας έτσι τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ που αγωνίζονται εδώ και 9 χρόνια να λύσουν την μη ομαλή μισθολογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ θα παρευρίσκονται μαζί με το ΔΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ συμπαραστεκόμενοι στην προσπάθεια συνάντησης με τον Υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να λυθεί άμεσα το ζήτημα, με την ψήφιση της ήδη κατατεθέντας τροπολογίας στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που ψηφίζεται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, πριν κλείσει η Βουλή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ  ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΝ.


Καλούμε επίσης τον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα όλες τις κενές οργανικές θέσεις και να δώσει λύσεις σε όλα τα ζητήματα επιβίωσης και συνέχισης του ερευνητικού έργου του φορέα, προκειμένου να συνεχίσει το ΙΓΜΕ την προσφορά στην χώρα με την έρευνα του ορυκτού πλούτου της χώρας.


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: