28 Ιουλίου 2022

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  28/7/2022

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ…

 

Συναδελφοι, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου ΙΓΜΕ Γιώργος Βουγιουκαλάκης, μη σεβόμενος το αξίωμα που του ανέθεσαν οι εργαζόμενοι, ακύρωσε, μη σεβόμενος ούτε καν το καταστατικό του Συνδικάτου, με την αντιδημοκρατική αντίληψη που τον χαρακτηρίζει, με απολύτως προσωπική πρωτοβουλία την τελευταία στιγμή, κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΥΠΕΝ, που ο ίδιος πρότεινε χθες και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ! ΤΟ ΔΤ που δημοσιεύτηκε από το Συνδικάτο, ήταν δική του πρόταση και μάλιστα σήμερα το ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά στην ΒΟΥΛΗ (επισυνάπτεται).

Η προδοσία του Εφιάλτη με το προσωπείο του συνδικαλιστή θα μείνει στη ιστορία του συνδικάτου ΙΓΜΕ ως σημείο αναφοράς για τον χειρότερο αναξιοπρεπή κωλοτούμπα που πέρασε από συνδικαλιστικό αξίωμα.

Με έκτακτο ΔΣ σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος μας εξέθεσε την άποψη

  1. Αν δεν υπάρχει ένας κρίσιμος αριθμός συμμετεχόντων θα ακυρώσει την κινητοποίηση για να μη εκτεθεί ως Πρόεδρος….(!).
  2. Αν πάρει κάποιο αποδεικτικό (email, φωτοτυπία, μαγνητοταινία, οπτικό υλικό κλπ.) ότι εστάλη η τροπολογία από το ΥΠΕΝ στο ΓΛΚ θα αλλάξει τον τόπο κινητοποίησης στο ΓΛΚ…(!) Να γίνουμε δηλαδή κατά τον Προέδρο, οι πράκτορες που πρέπει να ψάχνουν την πορεία του εγγράφου από γραμματεία σε γραμματεία και παρατρεχάμενους για να αθωωθούν οι υπουργοί και η κυβέρνηση που είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι.
  3. Μας έκανε γνωστό ότι, με βάση πληροφορίες του (από πού άραγε;), ο Πρωθυπουργός διέταξε πριν 10 ημέρες την μη κατάθεση οποιασδήποτε τροπολογίας με δημοσιονομικό κόστος, ώστε να μην θεωρηθεί εκλογικό ρουσφέτι!!!!!!!!

Στο ίδιο μήκος κύματος με τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια ορολογία, οι τοποθετήσεις των συναδέλφων Τσελεπίδη, και Ξηρόκωστα που εξέφρασαν την άποψη να μην «Γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε έως τώρα» με την κινητοποίηση που θα δώσει κακή εντύπωση στην κυβέρνηση, ότι «δεν πειράζει να πάει για τον Σεπτέμβρη», και επίσης «να μην κάνουμε κινητοποιήσεις όπως παλιά που πηγαίναμε στο υπουργείο και χάναμε»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Η αίσθηση ήταν ότι μιλούσαμε με εκπροσώπους της διοίκησης η και της κυβέρνησης και όχι με συνδικαλιστές που εκλέγονται από τους συναδέλφους για να τους παλέψουν για την λύση των προβλημάτων τους.

Ακολούθως, μερικά μέλη του ΔΣ, εκλεγμένα με την ΚΕΣΙ, τήρησαν την απόφαση μας για επεξήγηση της κινητοποίησης στους συνάδελφους, κάτι φυσικά που δεν πολυάρεσε στον πρόεδρο.

Τελικά συμφωνήθηκε από το ΔΣ ΟΜΟΦΩΝΑ να γίνει η κινητοποίηση όπως είχε προγραμματιστεί.  Η ΕΓ περιόδευσε σε όλα τα γραφεία όπου παρότρυνε τους συναδέλφους για συμμετοχή.

Στις 12.30, ώρα που ήδη αρκετοί συνάδελφοι είχαν φύγει για το Υπουργείο με δικά τους μέσα,  άλλοι είχαν μπει ήδη στο λεωφορείο, αλλά ο «πρόεδρος» εξαφανισμένος συσκεπτόμενος στο Γρ. του ΓΔ, εμφανίστηκε στις 12.45 καθησυχαστικός και πρότεινε την ακύρωση της κινητοποίησης  με την  «είδηση» ότι από το ΥΠΕΝ δήθεν καταθέτηθηκε η τροπολογία στο ΥΠΟΙΚ για .. οικονομική επεξεργασία, χωρίς όμως καμία απόδειξη για αυτό. Το υπουργείο ζήτησε νέα στοιχεία από την ΕΑΓΜΕ, τα οποία όμως θα είναι έτοιμα την άλλη εβδομάδα… Αρα η ψήφιση της τροπολογίας στο τρέχων νομοσχέδιο ..πέταξε!

Ο Πρόεδρος έτρεξε πανικόβλητος να προλάβει το υπηρεσιακό λεωφορείο για να μην φύγει για το ΥΠΕΝ. Κατέβασε τους εργαζόμενους και τους έφερε πίσω καθησυχάζοντας τους ότι το θέμα λύθηκε…..

Αυτόν τον Πρόεδρο έχουμε συνάδελφοι. Μας αντιπροσωπεύει; Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας πια, ανεξάρτητα ποια παράταξη ο καθένας ψήφισε. Δεν έχουμε δικαιολογία για τον εκφυλισμό αυτού του ιστορικού σωματείου που με ευθύνη του προέδρου άφησε το Ινστιτούτο να φθάσει στο χειρότερο σημείο της ιστορίας του.

Δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Για μια ακόμη φορά μας πουλάει εν ψυχρώ για να «εξυπηρετήσει» την κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενους.

Ο «πρόεδρος» του Συνδικάτου παραβίασε χυδαία την απόφαση για κινητοποίηση χωρίς να αποφασιστεί από κανένα όργανο.

Διαμηνύσαμε αυστηρά στον Πρόεδρο ότι εφόσον το παίρνει επάνω που ακύρωσε την κινητοποίηση, αν δεν ψηφιστεί στο τρέχων νομοσχέδιο η τροπολογία, δεν μπορεί να είναι πλέον μέλος αυτού του Συνδικάτου.

Και επειδή ο αγώνας συνεχίζεται έστω και σε αυτές τις δωσιλογικές συνθήκες,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΕΝ να καταθέσει σήμερα και να ψηφίσει την τροπολογία που το ίδιο συνέταξε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ δε από τον Γ.Δ. της ΕΑΓΜΕ, αλλά και τον Εκπρόσωπο των εργαζομένων, να μας δώσουν στη δημοσιότητα την πρόταση για 53 προσλήψεις που στάλθηκε στο ΥΠΕΝ και κάνεις δεν γνωρίζει τίποτα, αλλά ο ΓΔ «πιέζει» το Συνδικάτο να τις στηρίξει τυφλά…  Για πιο λόγο δεν το δημοσιοποιούν; Τι θέλουν να κρύψουν; Με πιο δικαίωμα ο ΓΔ προσπαθεί να «καθοδηγήσει» το συνδικάτο μέσω των εκλεγμένων παρατρεχάμενων. Για πιο λόγο δεν βγήκε σε διαβούλευση η πρόταση των 53 προσλήψεων;

Για όλα αυτά συνάδελφοι θα πρέπει το συντομότερο να δώσουμε μόνιμη λύση για το πραγματικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ που μας αξίζει να έχουμε!

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: