22 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΣΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  22/11/2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Για 25%

  Στην χθεσινή συνεδρίαση, αποφασίσαμε τελικά να «ξανατρέξουμε» το ζήτημα της επιστροφής των παρανόμως παρακρατημένων μισθών με σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αφού και η πλειοψηφία κατανόησε και ένοιωσε στο πετσί της το δούλεμα του ΥΠΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που προσπαθεί να μας κλέψει τα δεδουλευμένα. Στις προσωπικές επαφές που προσπαθούν να κάνουν οι πλειοψηφούντες, επί σχεδόν 4 μήνες μετά το φιάσκο της ακύρωσης της κινητοποίησης στις 28 Ιουλίου από τον πρόεδρο του Συνδικάτου που το πήρε επάνω του προσωπικά, νομίζοντας ότι θα του κάνουν την χάρη, τους γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους.

Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε από την αρχή επισκέψεις στα υπουργεία η Ε.Γ. και αν δεν συμβεί κάτι θετικό να αποφασίσουμε για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

Στα πλαίσια την επικείμενης και ανεμπόδιστης βιολογική διάλυσης του ΙΓΜΕ, βρέθηκε ένα «κόλπο» με κάποιο ΠΔ του 1988 για να «ησυχάσουν» μια ώρα αρχύτερα από ενοχλητικούς, με κύριο κριτήριο την παραταξιακή αντιπαράθεση. Η πλειοψηφία του Συνδικάτου (ΚΕΣΙ) δεν παύει να μας εκπλήσσει με καθημερινές πράξεις και ενέργειές της που ούτε η πιο επινοητική φαντασία δεν θα μπορούσε να συλλάβει στηρίζοντας ανοιχτά την μεθόδευση από τη διοίκηση της ΕΑΓΜΕ της απαλλαγής της από παλαιούς συναδέλφους οι οποίοι είχαν την ατυχία να μην έχουν κλείσει τα 59τους κατά τον χρόνο της σύστασης της ΕΑΓΜΕ.

   Ενώ το «ξεφόρτωμα» των παραπάνω συναδέλφων καταστρώνεται μεθοδικά από τη διοίκηση και από συναδέλφους μας που έχουν αναλάβει με ενθουσιασμό την προώθηση της διαδικασίας (με τον ίδιο άλλωστε ενθουσιασμό είχαν αναλάβει πριν από μερικά χρόνια την περικοπή του 25% που μας ταλαιπωρεί πάνω από 10 χρόνια), η πλειοψηφούσα παράταξη του συνδικάτου, εφοδιασμένη με δύο εμπεριστατωμένες γνωμοδοτήσεις πεπειραμένων νομικών εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είναι νομικός σύμβουλος του Συνδικάτου, δεν τις αξιοποιεί και ψάχνει σανίδα σωτηρίας σε γνωματεύσεις τρίτων, που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το θέμα.

Έτσι ενώ έχει στα χέρια της τις γνωματεύσεις των 2 νομικών που  συμπίπτουν στο ότι η μεθοδευόμενη αποπομπή των συναδέλφων μας είναι παράνομη, αντί να τις αξιοποιήσει, να τις προβάλει και να τις υπερασπιστεί, υπερασπιζόμενη συγχρόνως και τους εν διωγμώ συναδέλφους μας όπως οφείλει, προτιμάει το ρόλο της «εξώδικης διαμεσολάβησης», θέτοντάς της –άκουσον άκουσον- σε δημόσια διαβούλευση μαζί με την γνωμοδότηση «του ειδικού συμβούλου του Γενικού Διευθυντή», μια και η θέση του κατά τον νόμο νομικού συμβούλου χηρεύει σκοπίμως επί δύο ολόκληρα χρόνια.  

  Το θέαμα θα συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία για να χαρακτηριστεί ευτράπελο εάν  δεν είχε ως συνέπεια τον εξοστρακισμό παλαιών ικανών και ευσυνείδητων συναδέλφων που όχι μόνο έχουν προσφέρει τεράστιο έργο, αλλά και που συνεχίζουν να το προσφέρουν, και για τους οποίους η διοίκηση πλέκει ένα δακρύβρεχτο εγκώμιο που θυμίζει απόδοση φόρου τιμής λίγο πριν το εκτελεστικό απόσπασμα.

  Και το ερώτημα που τίθεται αναπόφευκτα εδώ είναι το ακόλουθο: Γιατί η πλειοψηφούσα παράταξη του συνδικάτου πληρώνει νομικές γνωμοδοτήσεις; Δεν τις πληρώνει για να τις χρησιμοποιήσει; Έχουν άραγε οι εκπρόσωποί της τις προϋποθέσεις να αναμορφώσουν το περιεχόμενό τους και τα συμπεράσματά τους  θέτοντάς τις σε μια αδιανόητη διαβούλευση που μόνο η απόφαση της Διοίκησης εξυπηρετεί; H πλειοψηφούσα διοίκηση του συνδικάτου έχει ξεχάσει ποιος είναι ο ρόλος των συνδικάτων; H υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών του συνδικάτου είναι γι’ αυτήν ένα ξεχασμένο πρόταγμα; Ή είναι ένα αναμμένο κάρβουνο στα χέρια της που πανικόβλητη επείγεται να το πετάξει μακριά;    

Στην πρόταση που θέσαμε να βγάλουμε ως συνδικάτο καταγγελτική ανακοίνωση για την μεθόδευση από την Διοίκηση και υπ. παράγοντες η διάλυση του ΙΓΜΕ, απορρίφτηκε από όλους τους παρόντες τις πλειοψηφίας (Βουγιουκαλάκης, Γαλανάκης, Κουσερής, Τσελεπίδης, Ξηρόκωστας και Πάσχος).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Πρόσφατα υπήρξε προσπάθεια από τους υπ. παράγοντες να καταστρατηγήσουν ότι μας από τα εργασιακά μας δικαιώματα που δεν έχει χαθεί τίποτα από την ΣΣΕ 2010 και μας ακολουθούν ως προσωποπαγή στην μεταφορά μας στην ΕΑΓΜΕ. Η «δικαιολογία» που προβάλουν οι υπ. παράγοντες είναι ότι είμαστε ΝΠΔΔ και όχι ΝΠΙΔ όπως είμαστε επι ΙΓΜΕ, άρα «κατά την γνώμη τους» θα πρέπει να εφαρμοστεί ότι ισχύει και στους δημοσίους υπαλλήλους, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι μόνιμοι παραμείναμε με τον νόμο 4602 ΙΔΑΧ για να μην θιχτούν τα δικαιώματά μας. Στην απόφασή τους αυτή δε, δεν είχαν καμία έγγραφη η προφορική εντολή από την Διοίκηση. Δηλ. αυτοσχεδιάζουν…!

Με παρέμβασή μας σταμάτησε αυτή η σφαγή προς το παρών, «άτυπα» και «αθορυβα» όπως είπε ο ΓΔ στον πρόεδρο του Συνδικάτου, μέχρι να μαζευτούν πάλι νέες γνωματεύσεις για να μας τα πετσοκόψουν μόνιμα όπως με το προηγούμενο θέμα.

Συνάδελφοι, τα εργασιακά δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να τα «βάλει χέρι»! Σας συνιστούμε σε αγωνιστική επιφυλακή για να πράξουμε τα δέοντα, αν τολμήσουν!

ΖΗΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα και δικαίως διαμαρτύρονται οι συνάδελφοι που χάνουν μια μέρα πληρωμής από επιστροφές κυρίως από την νησιωτική Ελλάδα, βάσει του αντιδραστικού ν. 4336/2015. Η μη πληρωμή αυτής της ημέρας δεν επιτραπεί να εκτελεστεί με υπογραφές Υ.Σ. των Δ/ντη ΔΟΔΥ και του Α.Γ.Δ.Ο.Δ. της ΕΑΓΜΕ.

Οι παμπόνηροι όμως της ΚΕΣΙ διαδίδουν παντού, αλλά και το λένε ευθέως και στο ΔΣ, ότι για αυτό το ζήτημα φταίει η συναγωνίστριά μας υπάλληλος του προληπτικού ελέγχου, θέλοντας ξεδιάντροπα να «αθωώσουν» τους διεθυντάδες, αφετέρου να κάνουν σπέκουλα ενάντια στην συναγωνίστριά μας, εν όψει εκλογών υπ. οργάνων που είναι υποψήφια, αλλά και της απολογιστικής συνέλευσης για να γλυτώσουν όσο μπορούν την οργή των συναδέλφων για τα καλά που μας κάνουν… Είχαν το θράσος δε, να μας αναγγείλουν ότι μίλησαν με τον ΓΔ και Α.Γ.Δ.Ο.Δ. της ΕΑΓΜΕ.  Και τους υποσχέθηκε ότι θα λυθεί «ατύπως» και «αθόρυβα» ως συνήθως, δίνοντας προφορική εντολή στην συνάδελφό μας να κάνει το κορόιδο στον νόμο, λες και η συνάδελφος ευθύνεται για τον νόμο. Για πιο λόγο οι κύριοι Διευθυντές δεν τις στέλνουν υπογεγραμμένο ΥΣ για να εφαρμόσει την εντολή τους; Τι φοβούνται; Γιατί η ΚΕΣΙ τους καλύπτει τόσο ξεδιάντροπα;

Συνάδελφοι

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία του συνδικάτου δείχνει μια τέτοια συμπεριφορά. Έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν τις αντεργατικές ενέργειες και τακτικές της την έλλειψη αλληλεγγύης ακόμα και σεβασμού προς τους συναδέλφους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε  χωρίς να κουραστούμε. Όμως εδώ επείγει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις τύχες μας και να προασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα δίκαιά μας. Η εξέλιξη της  υπόθεσης της συναδέλφου Λίλιαν Αναστασοπούλου μας έδειξε ότι υπάρχουν τρόποι για να ανατρέψουμε τις παράνομες μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΑΓΜΕ.

Η κατάσταση της πλειοψηφίας του Συνδικάτου (ΚΕΣΙ), έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Χρονίζοντα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν άλυτα, ενώ επείγοντα θέματα για αυτή καθαυτή την επιβίωση του ΙΓΜΕ δεν θίγονται για να μην δυσαρεστηθεί η διοίκηση και το ΥΠΕΝ.

Ø  Καιρός να αντιδράσουμε και να ακουστεί με κάθε τρόπο η δική μας φωνή!

Ø  Σας καλούμε να ψηφίστε μαζικά στις εκλογές των υπ. οργάνων το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ!

Ø  Σας καλούμε να καταψηφίσουμε το Διοικητικό Απολογισμό στη απολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου, να ξαναγίνουν εκλογές και να επικρατήσει η ΑΝΑΣΑ πρώτη δύναμη για επανέλθει το Συνδικάτο στα καθήκοντά του και όχι στην προστασία της διοίκησης και κυβέρνησης όπως με μεθοδευμένη τακτική ακολουθεί η ΚΕΣΙ.

Συνάδελφοι, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Κάνεις δεν μας χάρισε τίποτα. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μας κλέψει τίποτα!

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

 

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: