14 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

 


Αθήνα, 13/01/2023 Α.Π. 2/6.2 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ 

Στις 27 Ιουλίου 2022 σταμάτησε η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε άρον-άρον η ομαδική απόλυση των εργαζομένων με το σκεπτικό της Κυβέρνησης «να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί εκποίησής της». 

Έξι (6) μήνες μετά από την παύση λειτουργίας και την ομαδική απόλυση, διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών έχει «κολλήσει» ενώ παράλληλα δεν έχει προσδιοριστεί για το, ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης έτσι ώστε η ΛΑΡΚΟ να ξαναμπεί σε επαναλειτουργία. Έτσι με βάση τις μέχρι σήμερα νομοθετικές ρυθμίσεις για την ΛΑΡΚΟ την 1η Φεβρουαρίου 2023 όλοι οι εργαζόμενοί της πηγαίνουν στο ταμείο ανεργίας για να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου και σειρά για τα απορριπτέα από την πλευρά των εργαζομένων προγράμματα της «παγκοσμιοποίησης και της κοινωφελούς εργασίας». 

Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ κλείνουν 3 έτη εργασιακής ανασφάλειας, απαξίωσης, οικονομικής ασφυξίας έχοντας υποστεί στο σύνολο του μισθολογικού κόστους μεγάλες περικοπές που αγγίζουν το 50%. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ και της ΟΜΕ στηρίζει ενεργά και συμμετέχει στην ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 10.00 πμ στον κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. 

Κινούμαστε μαζί με όλα τα σωματεία και μαζικούς φορείς που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους εδώ και 3 χρόνια σε αυτό τον τίμιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι μας της ΛΑΡΚΟ στηριζόμενοι και στη δύναμη που τους δίνει η αλληλεγγύη του κινήματος

 το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: