12 Σεπτεμβρίου 2011

Παλεύουν για να μην κλείσει το ΙΓΜΕ Κοζάνης

Καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε γραφεία κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών από σήμερα αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή το συνδικάτο εργαζομένων του ΙΓΜΕ Κοζάνης, δεδομένου ότι ετοιμάζεται να μπει λουκέτο στο περιφερειακό παράρτημα Δ. Μακεδονίας, στην καρδιά του ενεργειακού πυρήνα της χώρας, ενώ στους ήδη υπάρχοντες ανέργους θα προστεθούν και εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ.
Ο γ.γ. του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΙΓΜΕ, Χάρης Σμυρνιώτης, υπογράμμισε ότι «το ΙΓΜΕ τα τελευταία χρόνια έχει μπει στον αργό θάνατο, αλλά τώρα πλέον πάμε για ξαφνικό θάνατο. Το Ινστιτούτο είναι 60 χρόνων, έχει 20 εκατ. προγράμματα ΕΣΠΑ για να εκτελεστούν, για τα οποία βεβαίως υπάρχει πλήρης αβεβαιότητα. Στην Κοζάνη πριν από 10 χρόνια είχε 80-100 εργαζόμενους, σήμερα έχει μόλις 23 άτομα, ενώ σε 4 χρόνια θα έχει 10 άτομα».
Πανελλαδικά το ΙΓΜΕ έχει στις κεντρικές υπηρεσίες και στα 6 παραρτήματα συνολικά 365 εργαζομένους, που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες. Η προοπτική είναι φέτος να φύγουν τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι σε σύνταξη, το 2014 να μείνουν οι μισοί και το 2020 θα έχει 80 εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: