19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-9-2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΠΟΣΠΕΡΤ – Ε.Ι.Ν. – Π.Ο.Θ.Α  ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ-ΕΟΜΜΕΧ- ΕΘΙΑΓΕ-ΟΠΕΓΕΠ–ΔΗΜΗΤΡΑ–ΗΔΙΚΑ-ΕΛΓΑΚ

       Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων που καταργούνται η συρρικνώνονται και οδηγείται το προσωπικό τους στην απόλυση άμεσα η έμμεσα (με την εργασιακή εφεδρεία και την «επαναξιολόγηση»), πραγματοποιήσαμε μία ακόμα κοινή σύσκεψη την 15η Σεπτεμβρίου στον ΟΣΚ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι δεκάδων ακόμα Σωματείων Δημοσίων φορέων που μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης για απολύσεις-«εργασιακή εφεδρεία». Αφού στηλιτεύσαμε τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που  δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας για κινητοποιήσεις απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση που δεχόμαστε, συζητήσαμε για τις τελευταίες εξελίξεις και καταλήξαμε ότι :
·         Όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στη συνάντηση που είχαμε στις 14/9 με τον υπουργό  κ. Βενιζέλο, τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εντάσσονται στα πλαίσια του επικίνδυνου για τους εργαζόμενους Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και δεν έχουν σε καμία περίπτωση σαν σκοπό την ορθολογική αναδιάρθρωση των Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων, αλλά γίνονται με δύο στόχους :  1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυσή τους, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, είτε με άμεση απόλυση (για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου), είτε με έμμεση απόλυση για τους «αορίστου χρόνου» μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας της εργασιακής  εφεδρείας!! Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα.

          ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·         Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.

Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του συντονισμού και της δράσης μας και παράλληλα με τους αγώνες που αναπτύσσει κάθε Σωματείο στο χώρο ευθύνης του ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:


·         Την ΤΡΙΤΗ  20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 κοντά στο Μετρό «Μεταξουργείο»).
·         Την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 1 μμ. στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και πορεία στη ΒΟΥΛΗ, σε συνδυασμό με αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς(Απεργίες, Στάσεις εργασίας κ.ά).
·         ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9 στις 1μμ. στον ΟΣΚ.


ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Σωματεία των Δημόσιων Οργανισμών και φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο κυβέρνησης – Τρόϊκας για κατάργηση, συρρίκνωση, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, να  πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και την πορεία στη ΒΟΥΛΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν τον αγώνα μας με προκήρυξη 3ωρης Στάσης εργασίας την Τετάρτη 21/9, 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 28/9, καθώς και γενικής απεργίας το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: