ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

25 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΓΜΕ 9-7-2013Ο Α. Παπαφωτίου μετείχε σε ημερίδα του ΙΓΜΕ στην Αθήνα
Ο Α. Παπαφωτίου μετείχε σε ημερίδα του ΙΓΜΕ στην Αθήνα
Σε δελτίο τύπου από τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Α. Παπαφωτίου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 σε ημερίδα του ΙΓΜΕ, στην Αθήνα.
Αυτή πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) και είχε ως θέμα:
«Η Επιστημονική Έρευνα ως Απάντηση στην Κρίση».
Διοργανώθηκε από το Συνδικάτο Εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), προκειμένου να αναδείξει τον αναντικατάστατο ρόλο του Ινστιτούτου και τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ερευνητικής δραστηριότητας του φορέα, σε τομείς της:
·      Βασικής γεωλογικής έρευνας
·      Διαχείρισης υδατικών πόρων
·      Προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας
·      Έρευνας ενεργειακών και μη ορυκτών πρώτων υλών
·      Αντιμετώπισης φυσικών καταστροφικών φαινομένων
Παρευρέθησαν βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι περιφερειών, αιρετά μέλη συμβουλίων, πρόεδροι και μέλη διοικήσεων, επιστήμονες, ερευνητές και πλήθος εργαζομένων.
Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών είναι ένας επιστημονικός ερευνητικός φορέας εποπτευόμενος από το Ελληνικό κράτος που ασχολείται με θέματα που συνδέονται με τις επιστήμες της γης. Είναι ένας ιστορικός φορέας με κύρος και αναγνωρισιμότητα. Πιο συγκεκριμένα λειτουργεί ως επιστημονικός και τεχνικός σύμβουλος του κράτους μέσα από τη διεξαγωγή ερευνητικών έργων σχετικά με  τη βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται δίπλα στο ΙΓΜΕ και αγωνίζεται για την συνεχή αναβάθμιση του. Είναι μόνιμος σύμβουλος της περιφέρειας για την επίλυση των προβλημάτων πού αντιμετωπίζει. Ακόμη χρησιμοποιεί στα σχέδια πού διαχειρίζεται και εφαρμόζει, στοιχεία και αποτελέσματα ερευνών του ΙΓΜΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: