12 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 12/11/2013

Το ΔΣ του ΕΚΒΑΑ, στη συνεδρίασή του στις 11-11-13 προχώρησε στο πρώτο βήμα της δεύτερης πράξης αποδόμησης του ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ), μετά τις εφεδρείες.
Με την απόφαση του ΔΣ για το σχέδιο «επιχειρησιακή αναδιοργάνωση της ΔΥΠΑΝ» (Διεύθυνση Υποστήριξης & Ανάπτυξης), στοχοποιούνται οι Δ/οικονομικές υπηρεσίες του φορέα, που είναι ήδη υποστελεχομένες.
Η αναπτυξιακή πολιτική του φορέα αποκόπτεται από το επιστημονικό τμήμα του φορέα του ΙΓΜΕΜ και υπονομεύεται το τεχνικό σκέλος της υποστήριξης των έργων.
Η στοχοποίηση της ΔΥΠΑΝ, που θα  έπρεπε ουσιαστικά να αποτελεί τις  Δ/οικονομικές υπηρεσίες του ΙΓΜΕ, θα είναι πιθανά ο χώρος που θα αποτελέσει  το πρώτο θύμα της «αξιολόγησης», στα πλαίσια της κινητικότητας.
Παράλληλα εντείνεται το εργασιακό κλίμα της ανασφάλειας σε μια περίοδο που ξεκίνησαν τα έργα του ΕΣΠΑ.
            Ο πρόεδρος του ΔΣ (γνωστός από τη λασπολογική συνέντευξη ενάντια στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ), προχωράει σε εκδικητικές και τρομοκρατικές μετακινήσεις προσωπικού.
Καθυστερεί επί διμήνου η μισθοδοσία του προσωπικού, καθώς και η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΙΓΜΕ προς τους συνταξιούχους (3 χρόνια).
Επειδή επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι περιμένουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, που αρνείται οποιονδήποτε διάλογο, αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 13-11-13 στις 13:00 θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ΠΕΚΑ (Μεσογείων 119). Καλούμε Κόμματα, συνδικάτα και  μαζικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ, που δεν είναι συντεχνιακός αγώνας
                                                Κάτω τα χέρια από το ΙΓΜΕ
                                                Όχι στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου           




                                                                          

                                                Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: