12 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΕΡΤΗ 13/11/2013

                                                                                                                  Αχαρνές, 8-11-2013
                                                                                                          


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Δεδομένου ότι ο Υπουργός ΠΕΚΑ αρνείται να συναντηθεί με το Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιήσουν 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ, (Μεσογείων 119), απαιτώντας από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση στα οξυμένα προβλήματα μας που αφορούν τον ρόλο του Ινστιτούτου, και το ζήτημα της συρρίκνωσης του είτε μέσω των Εφεδρειών-απολύσεων, είτε με διαδικασίες “αξιολόγησης”  - απολύσεων συναδέλφων μας.

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού κατά την συζήτηση στην Βουλή, το πρόβλημα δεν επιλύεται.  Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι τον Νοέμβριο του 2011 ήσαν 393, ενάμιση χρόνο μετά έχουν απομείνει μόνο 270, ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ (ουσιαστικά καταργείται), με αποτέλεσμα να χαθούν έργα του ΕΣΠΑ 25 εκατ. Ευρώ που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούνται.

Επόμενα για να μπορέσει το Ινστιτούτο να ανταποκριθεί στον ερευνητικό του ρόλο είναι απαραίτητο να παραμείνει όλο το προσωπικό και να γίνουν άμεσα 125 προσλήψεις Επιστημονικού Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού.
Σημειώνουμε ότι ο εγκεκριμένος τακτικός προϋπολογισμός επαρκεί για την μισθοδοσία όχι μόνο του υπάρχοντος προσωπικού αλλά και για μεγάλο μέρος αυτών που είναι απαραίτητο να προσληφθούν.

Καλούμε Συνδικάτα, Επιστημονικούς φορείς και Κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων που είναι αγώνας για την διατήρηση και την ανάπτυξη του ΙΓΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ζητάμε από τα ΜΜΕ να προβάλλουν τις διεκδικήσεις μας.



                                                                         

                                                Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: