20 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου 20 2 2014



Αχαρνές, 20-02-2014
         ΑΠ. : 10 /6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O γνωστός λασπολόγος και μη εξαιρετέος Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ ξανακτυπά !
Το καταστροφικό και προβοκατόρικο έργο του σε βάρος του ΙΓΜΕ συνεχίζεται  !!!
Ακολουθώντας την προσφιλή μέθοδο του της παρουσίασης της μισής αλήθειας και αυτής διαστρεβλωμένης, ο κ. Πρόεδρος παρουσιάστηκε στην Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής μαζί με τον “νεoτοποθετημένο”  Αναπλ. Πρόεδρο κο Μαργαρίτου, για να παρουσιάσει (όχι στην άμεσα αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία υπάγεται το ΥΠΕΚΑ) το “Όραμα” του για το νέο Σούπερ φορέα που θα ασχολείται με το “Παγκόσμιο κλίμα” την “Διαστημική παρακολούθηση αέρος - ύδατος”,  αλλά που στο άμεσο μέλλον αυτός ο φορέας δεν θα μπορεί να φέρει σε πέρας ούτε μια Ερευνητική Μεταλλευτική γεώτρηση διότι δεν έχει δυνατότητα να συντηρήσει ένα γεωτρύπανο (όχι από έλλειψη προσωπικού ή ανταλλακτικών αλλά από την κατάργηση του συνεργείου) ή και να φτιάξει τις προδιαγραφές έστω μιας γεώτρησης (και πάλι όχι από έλλειψη έμπειρου προσωπικού αλλά από την ουσιαστική κατάργηση της αρμόδιας Δ\νσης).
Και όλα αυτά τα αιτιολογεί ο κ. Πρόεδρος, από τα πορίσματα μιας στημένης γνωμάτευσης επιτροπής μελών των EuroGeoSurveys (τα συγκεκριμένα μέλη της ήταν από ανταγωνίστριες χώρες), που θεωρούν ότι η χώρα χρειάζεται οπωσδήποτε ένα ΙΓΜΕ, για να αναθέτει όμως όλες τις έρευνες και μελέτες στην αγορά (ακόμη και την Γεωλογική και Μεταλλευτική έρευνα !!!). Προτείνουν δηλ. να γίνει το ΙΓΜΕ ένα γραφείο συμβουλών και προδιαγραφών συμβάσεων, που δεν θα ασχολείται με βασική έρευνα υποδομής (γεωλογική χαρτογράφηση), ούτε εφαρμοσμένη έρευνα (μεταλλευτική, υπογείων νερών).
Αυτήν ακριβώς την παραίτηση του ΙΓΜΕ από μελέτες και έρευνες την διακήρυξε και στην Επιτροπή.  
Για την παρουσίαση αυτή στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής θεωρούμε ότι υπήρξε η δεοντολογικά επιβεβλημένη ενημέρωση του ΥΠΕΚΑ. Δεν γνωρίζουμε όμως αν επί των απόψεων του κ. Προέδρου υπάρχει ταύτιση, αφού επί  μήνες τώρα τόσο ο Υπουργός όσο και ο μέχρι πρότινος Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ αρνούνται να συναντηθούν με το Συνδικάτο.
Και ενώ η καιροσκοπική και τυχοδιωκτική άποψη του κ. Προέδρου υπονομεύει τον φορέα, για να πετύχει τον σκοπό του, συνειδητά διαρρέει στο τύπο ψεύτικές και υποβολιμαίες “πληροφορίες”  σε σχέση με τι Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο της Εθνικής και τις παροχές που οφείλει το ΕΚΒΑΑ στους εργαζόμενους λόγω αποχώρησης  τους από το ΙΓΜΕ. Και το κάνει αυτό σκόπιμα όταν  γνωρίζει πλέον  ότι υπάρχει ικανός αριθμός δικαστικών αποφάσεων (ακόμη και του Εφετείου) που έχουν αποφανθεί για τη νομιμότητα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.
Και σε αυτή την κακοήθεια του (για την οποία επιφυλασσόμαστε για την δέουσα απάντηση) θεωρούμε ότι πρέπει να πάρει θέση το Υπουργείο, διότι με τον τρόπο που μεθοδεύεται η προβολή των πληροφοριών του κ. Προέδρου από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, είναι σαφές ότι δεν υπονομεύεται μόνο το ήθος και το κύρος των εργαζόμενων στο Ινστιτούτο, αλλά και της Πολιτικής Ηγεσίας.
Γνωρίζουμε από την περίοδο Πάγκαλου  - Παπακωνσταντίνου ότι όλες οι μεθοδεύσεις στόχο είχαν το ξεπούλημα του Ορυκτού Πλούτου και αυτό γινότανε με την κατασυκοφάντηση του μοναδικού φορέα της χώρας που έχει τεράστια προσφορά στην μεταπολεμική της Ανάπτυξη και αυτό γινότανε με ύπουλο κτύπημα κατά των εργαζόμενων που προσπαθούν να τους παρουσιάσουν ως λαμόγια. Το έργο αυτό το είδαμε και στην ΕΡΤ.
Δεν είναι τυχαίο ότι την περίοδο αυτή επανέρχεται στην δημοσιότητα η περίπτωση της μη παραχώρησης του κοιτάσματος των Ζεολίθων σε ιδιώτες ”Eπενδυτές” που επιδίωκαν να πάρουν το κοίτασμα χωρίς ανοικτό διαγωνισμό, πριν ολοκληρώσει το ΙΓΜΕ την μελέτη του που γινότανε στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ, και πιθανότατα θα οδηγούσε σε αποδοτικότερο για το δημόσιο συμφέρον αξιοποίησή του.
Για όσον καιρό δεν υιοθετούνται ούτε οι απόψεις της Επιτροπής που όρισε ο Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ  για επανίδρυση του ΙΓΜΕ, ούτε η πρόταση του MASTER PLAN  που εκπόνησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για την αναδιοργάνωση του ΙΓΜΕ, αλλά ούτε και οι τροπολογίες που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση που κατέθεσαν όλα τα κόμματα της Βουλής, είναι σαφές ότι οι ατεκμηρίωτες και επικίνδυνες .απόψεις του κ. Προέδρου θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε διάφορα μέσα “ενημέρωσης”, τα γνωστά παπαγαλάκια της Τρόϊκα, της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών κύκλων.
Κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι δεν αποτελεί είδηση η άρνηση επί της ουσίας του κ. Προέδρου να απαντήσει στις στοιχειοθετημένες και συγκεκριμένες ερωτήσεις των Βουλευτών που έθεταν το θέμα της Έρευνας του Ορυκτού Πλούτου και του ΙΓΜΕ.
Κατόπιν όλων αυτών των πολιτικών μεθοδεύσεων, “ΑΞΙΟΣ” ο μισθός του κ. Προέδρου, των μελών του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ, των συνταξιούχων  εν-κλιματικών “συμβούλων” φίλων του κ. Προέδρου.
ΑΞΙΟΣ όμως και ο μισθός της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, που θεωρεί εθνικό καθήκον να περικόπτει 60% τους μισθούς των εργαζόμενων, να κλέβει τις αποζημιώσεις και τις παροχές που δικαιούνται οι συνταξιούχοι και να απαξιώνει το ΙΓΜΕ για να μπορεί ανεξέλεγκτα να ξεπουλάει τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν άλλο διασυρμό του ΙΓΜΕ, πολύ δε περισσότερο την κατασυκοφάντησή τους, από τη Διοίκηση του ΕΚΒΑΑ, που επί ένα σχεδόν χρόνο καταστρέφει ένα Ινστιτούτο που (παρά τις όποιες αδυναμίες του) χτίστηκε από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού και τα τελευταία 60 χρόνια πρόσφερε στην Ανάπτυξη της Χώρας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΒΑΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Ο παντελώς άσχετος με την έρευνα του ΙΓΜΕ κ. Πρόεδρος να συνειδητοποιήσει ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ και ότι δεν μπορεί με επιμίσθια και δωράκια  να δουλεύει τους εργαζόμενους, ούτε του ΙΓΜΕ ούτε και του πρώην ΕΚΠΑΑ, που και αυτόν τον φορέα ουσιαστικά τον διέλυσε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: