21 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου 21/02/2014




Αχαρνές, 21 - 2 - 2014
Α.Π.   11/6.2



Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ




Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, σε απάντηση στη συνεχιζόμενη απαράδεκτη και υπονομευτική τακτική  του κ. Προέδρου του ΕΚΒΑΑ προς το Ινστιτούτο, που με κακοήθεια εξακολουθεί να λασπολογεί εις βάρος των εργαζόμενων, θα υλοποιήσουν τη  Δευτέρα 24-2-2014 την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συνδικάτου για λειτουργική κατάληψη του Ινστιτούτου, απαιτώντας από το ΔΣ του ΕΚΒΑΑ και το Υπουργείο ΠΕΚΑ να πάρουν θέση τόσο για τις απαράδεκτες θέσεις του κ. Προέδρου για τους εργαζόμενους, όσο και για το μέλλον του ΙΓΜΕ.
Οι προτάσεις του κ. Προέδρου αποδoμούν το ΙΓΜΕ και στην πρόταση να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με το ρόλο που πρέπει να έχει στην  έρευνα του ορυκτού πλούτου της χώρας και ως συμβούλου της πολιτείας.
Το νέο “ΕΚΒΑΑ” που οραματίζεται, δεν θα είναι ερευνητικό Ινστιτούτο αλλά ένας φορέας χωρίς ρόλο στην έρευνα, που θα δώσει όλο το μελετητικό και ερευνητικό αντικείμενο του ΙΓΜΕ στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα το γνωστό πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Καλούμε όλους τους φορείς ΑΕΙ, Επιμελητήρια, ΟΤΑ, Συνδικάτα να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας.

 



ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: